USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі пластуни підкорювали карпатські річки

19 Квітня 2017 13:15
Пластуни станиці Луцьк долучилися до толоки на території кемпінгу та бази для рафту «Білий слон». Після роботи на них чекав спортивний подарунок – сплав річкою Чорний Черемош.

«Можна обирати на чому сплавлятися: човен восьмимісний, одно/двох/трьохмісні байдарки та інші види човнів. Для новачків, звісно, краще на човні з інструктором. Але хто хоче екстриму та не боїться ризикувати – може і на байдарках без інструктора. Річка гірська з порогами, маршрут мальовничий», - розповіла пластунка Вікторія Місан.

«В Українських Карпатах досить багато гірських річок, якими можна сплавлятись: Прут, Свіча, Мізунка, Білий Черемош, Чорна Тиса, Біла Тиса та інші. Складність також залежить від рівня води. Високу воду зазвичай можна застати весною, коли тане сніг в горах або коли йдуть дуже сильні дощі. На Волині теж можна сплавлятись, але тут трохи інша специфіка, оскільки річки спокійні», - пояснив пластун, інструктор з рафтингу Василь Стук.

Приблизна відстань маршруту 5,5 кілометра. Дистанцію учасники подолали за годину. Зазначимо, Чорний Черемош є річкою 2 класу з деякими порогами 3 класу.

Читайте також: У Шанхаї святкували день народження українського Пласту

«Байдарка спущена на воду, гідрокостюм у стилі Формули 1, марштур достатній, аби споріднитися з веслом та на коротких зупинках бути не в змозі розкрити фаланги пальців... Бонусом стали почергові подарункові бризки води від весел партнерів по сплаву. Під час рафтингу ми згадали про необхідність підкачати м’язи рук та потребу в загартуванні. Підводні камені, човен або ж і сама примхлива гра випадку може вирішити, що вам пора відкрити купальний сезон вже у квітні. Підступні пороги, швидка гірська течія, пейзажі, що відкриються вам лише з човна, пірнання в бурхливу воду зіграють з вами підступний жарт... Спробувавши один раз, вас тягнутиме пережити це знову і знову», - поділилася враженями Вікторія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Світлана Показати IP 19 Квітня 2017 13:41
Пластуни-молодці! Дуже дбайливо ставляться до довкілля та вміють гарно проводити час! Ох, Вікторія - смілива)
Олексій до Світлана Показати IP 19 Квітня 2017 17:02
Цікаво, які олені мінусують комент?....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus