USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Луцькі школярі їздили з гостинцями до звірів

4 Лютого 2017 16:49
Їхати до звірів із гостинцями – ця традиція зародилася сім років тому. Її ініціатором стали міський центр туризму, спорту і краєзнавства та Волинський туристичний клуб «МИ», повідомляють у прес-службі ВОУЛМГ.

Цей рік не став винятком. Керівник турклубу Руслана Мельник оголосила про збір гостинців. Тож у день виїзду біля Луцької ЗОШ №23 можна було спостерігати таку картину: малі і дорослі несли пакунки із зерном, овочами, фруктами, сіллю, різними смаколиками.

– Зима – найскрутніша пора для звірів, – зазначає головний організатор заходу. – Попри холод докучає і голод, адже їжі у цей час дуже мало. Тому брати наші менші змушені бігати у пошуках їжі по лісу, та невтомно шукати якийсь харч, щоб прогодувати себе та своє потомство.

Тільки у ДП «МГ «Звірівське» лісові мешканці з’їдають до 100 тонн харчів. Середина зими, особливо лютий, – найважча пора для звірів. Адже нинішня зима є холодною та сніжною, тому тварини, на думку Руслани Григорівни,

потребують допомоги і гостинці, привезені небайдужими, урізноманітнять їх харчування.

Директор мисливського звірогосподарства Сергій Байцим каже, що цієї зими таких акцій було чимало.

Своєю чергою, Руслана Мельник та її однодумці акцентують, що такі акції корисні не тільки можливістю допомогти диким тваринам, а тим, що це – своєрідна розрядка від буденності. Адже саме природа є невичерпним джерелом сил, здоров’я, енергії, які потрібні кожному. А ще задля збереження людяності, морального, фізичного і духовного здоров’я.

Подібні зустрічі з учнівською та юнацькою молоддю для єгерів мисливського господарства вже стали традиційними.

До Луцька усі – і діти, і дорослі, поверталися щасливі та задоволені.

Фото Руслани МЕЛЬНИК.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus