USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Луцькі школярки створили гурт, який запрошують на міські концерти

11 Березня 2016 18:18
Барвисті враження, позитивні емоції та святковий настрій отримали нещодавно глядачі від виступу музичного колективу «Райдуга зірок».

Усі учасниці творчого ансамблю – учениці 6-го класу луцької ЗОШ № 11. Про це повідомляють у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Вокалом дівчата почали займатися ще у молодших класах. За роки, що співають у «Star Rainbows» – така оригінальна назва гурту, вони стали колективом, який чекали на багатьох творчих подіях: це і міські концерти, тематичні заходи, творчі вечори. Дзвінкий голос, природній артистизм та бажання створити хороший настрій – глядачам це дійсно до душі.

За роки виступів у репертуарі «Райдуги зірок» чимало художніх номерів та пісенних презентацій. Яскраві костюми та образи повністю відповідають назві гурту. Зазвичай усе придбано за кошти батьків, які таким чином прагнуть підтримати захоплення дівчат.

Кілька місяців тому на базі ЗОШ № 11 батьківський колектив за сприяння Фонду «Тільки разом» вирішив створити фонд розвитку школи, що отримав назву «Ерудит». Він став першим серед інших навчальних, які згодом теж наважилися перейти до більш прогресивної форми роботи з батьківськими коштами, що їх батьки спрямовують на покращення якості навчання.

У батьків новоствореного фонду розвитку пересторог дедалі менше, хоча на початках, зізнаються, були міфічні побоювання стосовно того, які діятиме нова система. Зараз усі страхи в минулому, а свою дієвість та ефективність «Ерудит» довів вже не вперше.



Завдяки фонду розвитку школи батькам вдалося реалізувати уже чимало ініціатив: це і театральний фестиваль «Маски», який в наступному році планують зробити міжшкільним, і придбання наочного обладнання для кабінетів, нагальні ремонтні роботи. Концерт «Райдуги зірок» організували уже за ініціативи самих батьків. Активна робота фонду дозволила залучити до творчого виступу громадську організацію «Волинський актив молоді», яку очолює арт-директор «Порт Сіtу» Валерій Стернійчук. У школі № 11 навчається його син, тому батько зацікавлений у тому, щоб рівень навчального закладу підвищувався. Відтак, посприяв тому, щоб колектив отримав майданчик для виступу і чудові подарунки від закладу.

Голова фонду розвитку ЗОШ № 11 Наталія Гунько переконана, що такі заходи формують позитивний імідж школи і дозволяють дітям побачити перспективу навчання: «Ось виступив сьогодні наш дівчачий колектив, а завтра інші учні зрозуміють, що якщо вони будуть працювати над собою, то школа спільно із фондом розвитку знайдуть можливості показати їхні здібності широкому загалу. Повірте, учням насправді дуже потрібне визнання їхньої роботи і наполегливості. Ви самі переконалися, що такі таланти у школі ховати не можна!».

Оцінити здобутки, яких вдалося досягти колективу школи, запросили працівників Офісу розвитку кварталу Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», що на Гордіюк 37. Уже тривалий час батьки тісно співпрацюють із представництвом Фонду.

«Школа № 11, з якою ми давно співпрацюємо, має естетично-культурне спрямування, тому для дітей потрібно створювати спеціальні умови для розвитку їхніх здібностей. Наприклад, організувати сцену і глядачів. Де ж їм ще побачити реакцію на те, чого вони навчилися? Нам приємно отримати запрошення на концерт. Бачимо, що фонд, успішно працює» – ділиться враженнями менеджер Офісу розвитку кварталу Інна Карманчикова.



Заручившись підтримкою меценатів, які також вболівають за розвиток вихованців ЗОШ № 11, «Райдузі зірок» влаштували справжній бенефіс, та чудове свято.

Для солісток гурту виступ на публіці став стимулом для подальшої роботи над собою.

Кажуть, було трохи страшно від такої кількості людей, але впевнені, ще кілька таких заходів і вони вже зовсім перестануть боятися сцени. Глядачі хвилювання не помітили і зізнаються, що «Райдуга зірок» додала весняного настрою у повсякденне життя.

Відтак, фонд розвитку школи, небайдужі батьки, вкотре довели що спільні зусилля – здатні змінювати підходи до організації шкільного процесу та позакласного дозвілля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus