USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі «бютівці» пікетували суд над Тимошенко. ФОТО

8 Серпня 2011 21:00
Близько 120 волинян 8 серпня зібралися в Києві на вулиці Хрещатик біля Печерського суду, де відбулося чергове засідання у справі проти екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, що з 5 серпня 2011 року Тимошенко перебуває під вартою. Такий захід на час проведення суду обрав суддя Родіон Кірєєв, звинувативши підсудну в неповазі до суду. Колишній очильниці українського уряду інкримінують перевищення службових повноважень.

Депутат Луцької міської ради Сергій Григоренко, який цього дня був на мітингу, розповів, що кожного дня делегації виїжджають до Києва, аби підтримати лідера «Батьківщини».





Наприклад, перед самим арештом Тимошенко в столиці було близько сотні волинян.

Серед них - і керівник обласного осередку партії «Батьківщина» Анатолій Грицюк. Йому під час перевезення Тимошенко в автозаку співробітники спецпідрозділу міліції «Беркут» порвали сорочку та декілька разів вдарили дубинкою по тілу.

«Сьогодні ті, хто був у п’ятницю, зализують рани. Сьогодні були в основному люди з луцької міської організації та кількох районів. Добиралися по-різному: хтось на власному авто, хтось на маршрутних таксі, хтось поїздом. Автоперевізників не наймали, бо вони бояться, на них тиснуть», - розповідає Григоренко.




Депутата разом з «бютівцем», радником луцького міського голови Володимиром Пащенком у Києві зустрічав народний депутат Віктор Олійник.

Григоренко каже, що, за оцінками організаторів пікету, прихильників Тимошенко на Хрещатику було близько десяти тисяч. Вів мітинг перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов. На мітингу виступали нардепи від «білосердечних»: Андрій Павловський, Володимир Яворівський, Сергій Соболєв та інші.


Вони розповідали про події у суді, підтримували мітингувальників та передавати вітання від Юлії Тимошенко, яка дякувала за підтримку.




Григоренко розповідає, що не обійшлося і без провокацій. Адже неподалік прихильників Тимошенко пікет влаштували її опоненти, які намагалися завадити прихильникам екс-урядовця звуковими пристроями.
Прихильників та опонентів Тимошенко розділяв стрій міліціонерів, яких, за оцінкою депутата, було близько тисячі. Загалом люди поводилися мирно.



«Міліції дуже багато. Бійців біля тисячі. Це співробітники внутрішніх військ та спецпідрозділу «Беркут». Я був, коли суд лише почався над Тимошенко. І, якщо порівнювати з тими днями, то зараз міліції набагато більше. Якщо раніше на вуличці Богдана Хмельницького автобуси з «Беркутом» стояли по одній стороні, то цього разу по обох вздовж всієї вулиці. Тобто декілька десятків автобусів», - розповідає Сергій Григоренко.

Кілька сотень міліціонерів чергують біля Печерського суду. У тих правоохоронців, які охороняли порядок біля пікетів прихильників і опонентів Юлії Тимошенко, зброї депутат не бачив. Однак вони мали кийки та газові балончики.

На мітингу були не лише активісти «Батьківщини», а й «Фронту Змін», Народного руху України, Громадянської позиції Анатолія Гриценка, партії "За Україну!", ПРП, УРП "Собор", Партії захисників Вітчизни, Європейської партії.





Сергій Григоренко каже, що на черговій сесії Луцької міської ради 17 серпня фракція «Батьківщини» включить «питання про політичну ситуацію в державі, засудження політичних репресій і підтримку Тимошенко і інших ув’язнених опозиціонерів».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Клим Савур Показати IP 8 Серпня 2011 21:22
Януковичу шлють сигнал, що його можуть замінити жінкою Арешт екс-прем’єра Юлії Тимошенко може бути спричинений панікою Партії регіонів перед можливим програшем парламентських виборів 2012 року. Таку думку висловив директор Польсько-Української фундації PAUCI Ян Пєкло, повідомляє УНІАН. "Складається враження, що щораз слабша позиція Януковича та Партії регіонів викликала у їхньому таборі паніку, і влада, переживаючи за можливий програш, наважилась на арешт", - зазначив експерт. Пєкло нагадав, що США та Європейський Союз неодноразово застерігали нинішню владу України від арешту Тимошенко, адже ухвалене 5 серпня Печерським райсудом Києва рішення однозначно призведе до погіршення відносин Києва з Брюсселем та Вашингтоном. Директор PAUCI також зауважив, що арешт Тимошенко засудила навіть влада Росії, яка намагається усіляками способами "затягнути українців до Митного союзу". "Таким чином, Росія, з одного боку, заробляє бали як держава, що критикує недемократичні процедури у свого західного сусіда, а з другого - надсилає Януковичу сигнал, що якщо він не хоче скористатися з московської пропозиції..., може мати щораз більші проблеми, а навіть можуть його замінити кимось іншим, наприклад, жінкою, яка зараз перебуває під арештом", - сказав польський аналітик. Він додав, що Янукович може опинитися "у позиції президента Білорусі Олександра Лукашенка", а нинішня ситуація є найбільш вигідною для Росії. "Для Європи це означає прогресуючу дестабілізацію Східної Європи, для Росії - шанс на поширення сфери впливу, для Польщі - кінець мрій про успіх "Східного партнерства", а для українців - подальше зубожіння", - зазначив експерт. Водночас Пєкло висловив сподівання, що українське суспільство консолідується, аби стати на захист демократичних цінностей.
Сясік Показати IP 8 Серпня 2011 21:32
Смєшно!
ЮЛЯ Показати IP 8 Серпня 2011 21:53
Наконец то я угомонюсь... Спасибо за всё Витя!
Гандрей Показати IP 9 Серпня 2011 01:32
Я Проти Регионив и против Тимошенко
Exaboto до Гандрей Показати IP 9 Серпня 2011 08:44
+
M до Гандрей Показати IP 9 Серпня 2011 17:26
А за кого? За компартію?
Exaboto до M Показати IP 9 Серпня 2011 19:37
чому ж так радикально зразу? Гриценко чим поганий???
Віта Показати IP 9 Серпня 2011 07:56
Януковичу позор!
ПРОХОЖИЙ Показати IP 9 Серпня 2011 08:10
По лицам видно , что собрались в основном смотрители русских сериалов , и те , у кого в "лексусах" играет Наше Радио или Люкс ФМ. Такие же лица - у противников Тимошенко - видно из новостных репортажей ! Не дай Бог так одуреть , чтобы оказаться в одной из толп ! Как вспомню , что лет 7 назад сам был горячим Юлиным приверженцем , идиот ! Но сегодня - фиг вам всем - и синим и оранжевым !
Сясік до ПРОХОЖИЙ Показати IP 10 Серпня 2011 13:52
Чьотко!)
Хатуль Мадан Показати IP 9 Серпня 2011 08:16
Гандрей, ти правий, чоловіче!
експерт Показати IP 9 Серпня 2011 08:19
У пятницю 12 серпня Юля буде на свободі. За достовірність інформації відповідаю відрубом всіх кінцівок, в тому числі...
M до експерт Показати IP 9 Серпня 2011 17:27
Ловлю на слові. Залиш свій телефон ;)
кпу. Показати IP 9 Серпня 2011 09:07
Юльку на нары.Точка.
Ковельчанин Показати IP 9 Серпня 2011 09:17
Смішно на це дивитися. Юля хотіла в СІЗО. Юля з самого початку вела себе по хамськи надіючись що їй дадуть 15 діб. А звідти вона вийшла б такою слбі "мученицею".
Валентина Показати IP 9 Серпня 2011 09:51
Юля буде на свободі. А тоді побачите що Вона буде робити. Це так просто не мине. Янукович ховайся в жито
kamil до Валентина Показати IP 9 Серпня 2011 11:18
ахаха вже здається всі побачили що вона робить) що буде робити? роздавати далі гроші яких не існує? заганяти країну в боргову яму? Дай Боже щоб Україна більше ніколи не бачила таких політиків як янукович і тимошенко!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus