USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі депутати відмовилися продавати в центрі міста землю для «квіточок»

4 Березня 2009 12:52
Депутати Луцької міської ради 28-ма голосами не підтримали рішення міськради «Про продаж у власність земельної ділянки підприємцю Пилипу Євдокимову для будівництва та обслуговування квіткових павільйонів із виставковим майданчиком на пр. Волі, 4в». Про це 4 березня інформує репортер «Волинських Новин».
 
Насамперед виступив Луцький міський голова Богдан Шиба, який ввів депутатів у курс справи. Міський голова зауважив, що рішення про виділення земельної ділянки підприємцю було прийняте радою попереднього скликання . За його словами, проект будівництва містобудівна рада відхиляла кілька разів, «але за п’ятим разом затвердили будівництво легкого павільйону».
 
Натомість виросла зовсім інша конструкція – квітковий магазин. Окрім того, тепер цей підприємець захотів викупити землю, – розповів пан Шиба. «Я вважаю за недоцільне продавати землю, яка розташована між титловим будинком та департаментом соцполітики», – висловився він. Пан Шиба наполягав на процедурі розірвання договору оренди в частині цієї ділянки. «Прошу підтримати вето міського голови», – звернувся пан Шиба до депутатів.
 
Також кілька депутатів зауважили, що має бути процедура розмежування у місті прибудинкових територій. За їхніми словами, «ми стикаємося з ситуацією, коли в місті практично нема дворів». «В мешканців виникає фобія, коли щось будують у їхньому дворі», – додав міський голова.
 
Депутат Сергій Григоренко (БЮТ) розповів і про випадки, коли «люди самі прибудинкову територію обгороджували парканом». «Неправильно буде, якщо ми станемо схожі на село», – сказав він.
 
Депутати Луцької міської ради 28-ма голосами не підтримали рішення міськради «Про продаж у власність земельної ділянки підприємцю Пилипу Євдокимову для будівництва та обслуговування квіткових павільйонів із виставковим майданчиком на пр. Волі, 4в».
 
Довідково:
 
Луцька мерія спробує відібрати земельну ділянку, виділену для будівництва квіткового магазину на проспекті Волі. Про це йшлося 3 березня під час апаратної наради в муніципалітеті.
 
Міський голова Богдан Шиба розповів, що приватний підприємець «спробував процесуальним правом побити матеріальне право і пояснити міському голові, як він має підписувати розпорядження».
 
«Хочеться квіточки і ще – огірочки», – додав пан Шиба.
 
Під час прес-конференції градоначальник роз’яснив журналістам, що свого часу приватний підприємець почав будувати навпроти департаменту соціальної політики на центральній вулиці міста – проспекті Волі – квітковий магазин. Не добудувавши, звернувся до міськради, аби частину земельної ділянки йому надали в оренду, частину – у приватну власність. Прикметно, що будівництво розпочалося якраз на в’їзді до двору.
 
За словами Богдана Шиби, це питання лобіювалося депутатом міськради Дмитром Москвичем, якого звинувачують в отриманні хабара.
 
Градоначальник запевнив, що рішення Луцькради про виділення земельної ділянки не підписав.
 
Пан Шиба припускає, що підприємець готується продати об’єкт, оскільки оформив на нього документи як на незавершене будівництво. Зрештою, суд зобов’язав градоначальника розглянути це питання ще раз. Саме задля цього Богдан Шиба і виносить на сесію питання про повторний розгляд рішення міської  ради від 18.06.08 №28/14 «Про  продаж у власність земельної ділянки підприємцю Євдокимову Пилипу Віталійовичу для будівництва та обслуговування квіткових  павільйонів з виставковим майданчиком на пр. Волі, 4в» .
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 4 Березня 2009 13:05
Давно пора навести порядок в дворах. Только поздно уже. Антон Хфедорович уже успел продать все что можно и нельзя. Теперь бедные жильцы мучаются без детских и спортивных площадок, беседок и лавочек. А "хороший хозяин" Антоша сидит в "белом доме" и ручки потирает.
Анонім Показати IP 4 Березня 2009 13:33
Спокойно, товарисч! Багданпалич энд компани раздерибанили раз в 20-ть больше Антона Хведоровича и в дворах, и в полях, и где угодно
Анонім Показати IP 5 Березня 2009 08:32
Зацінив малюнок до новини
Анонім Показати IP 5 Березня 2009 11:35
Тут мабуть мова чітко йде про протистояння фінансових інтересів. Якщо біля будинків побудують, то хто буде в підземці торгувати???
Консультант Показати IP 16 Березня 2009 08:57
Знаю цю історію з першоджерела.На жаль у статті 50% дезінформаці,а це достатньо,щоб мати протилежний ефект. підприємець отримав землю абсолютно законно в оренду,абсолютно законно погодив проект і побудував згідно проекту,абсолютно законно звернувся до Ради про викуп землі та Рада абсолютно законно йому дозволила,а мер абсолютно протиправно (морально та юридично) наклав вето.яке і скасував Суд,визнавши його і по формі і по суті протиправним,та зобов'язав Шибу Б.П. Вчинити ді з цим Рішенням Ради згідно закону та на захист інтересів Позивача (підприємця),чого не було зроблено близько.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus