USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі інваліди кажуть, що міськрада для них не доступна

23 Вересня 2008 13:43
Програма «Доступність інвалідів до інфраструктури», за словами першого заступника Луцького міського голови Лариси Соколовської, виконується згідно з планом. Про це вона запевнила під час наради 22 вересня, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
За літній період, за словами заступниці мера, було встановлено пандуси у бібліотеках на Київському майдані, Волинському обласному управлінні УТОС, а також у житлових будинках за адресами проспект Молоді,11 та 23, проспект Соборності,6 і 26. Окрім цього, згідно з вимогами, нові будинки у Луцьку прийматимуть в експлуатацію лише за наявності пандусів.
Однак голова обласної організації УТОС Юрій Симончук зауважив парадоксальне явище: по пандусу можна заїхати лише у під’їзд, а до ліфта вже потрібно діставатися східцями. Юрій Симончук також наголосив, що для неповносправних лишається недоступною міськрада. «Мабуть, саме тому в мерії ніколи нема інвалідів», – зауважив він. За його словами, також для людей із фізичними вадами не передбачені умови санвузла на залізничній та автостанціях.
Чиновники також прозвітували, що вклалися у терміни зі встановленням звукових світлофорів. Проте присутні на нараді неповносправні зізналися: деякі з них мають досить недоречне розташування. У відповідь на це зауваження пані Соколовська запропонувала, щоб люди з фізичними вадами самі подавали пропозиції, де найкраще розміщувати такі об’єкти. «Сидячи в кабінеті, неможливо побачити усі нюанси. А пхати гроші куди-попало безглуздо», – пояснила заступник міського голови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
оля Показати IP 23 Вересня 2008 15:25
Насправді нормального пандуса ніде у місті нема. Те, що набудували, швидше є гірками для дитячих санчат взимку. По таких пандусах, обкладених переважно слизькою плиточкою, і нормальній людині важко піднятися. За кордоном конструкція виглядає як довгий і пологий схил.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus