USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцькі студенти мають можливість виїхати за кордон

28 Жовтня 2008 09:50
У Луцьку під час засідання Волинського прес-клубу презентували можливості навчання та стажування українських студентів за кордоном. Про це 28 жовтня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Менеджер офісу всеукраїнської організації «Studentland»і Катерина Сівчук проінформувала про те, що Міністерство освіти і науки України фактично полегшило проблеми з навчанням тих студентів, які виїжджають стажуватись чи працювати за кордон. Наприклад, цим студентам дозволяється переходити на індивідуальний навчальний план, достроково здавати сесію у своєму виші.
 
За словами представника «Studentland» і координатора програм закордонних стажувань у Луцьку Олексія Бедзіра, його організація зараз підписує договори про співпрацю з вищими навчальними закладами України. Як стверджує пан Бедзір, стажування за кордоном дає можливість молоді заробити грошей, вивчити інші країни, значно покращити свої знання з іноземної мови, отримати нові знайомства. В середньому таке «задоволення», як, програма «Work and Travel USA» коштує 800-900 американських доларів без врахування ціни авіаквитків.
 
Серед проблем – те, що українські банки відмовляються давати кредити студентам, що виїжджають за кордон на стажування. Це доводиться робити їх батькам чи ще комусь. Олексій Бедзір розповів, що молоді жителі України, котрі їдуть на стажування, поділяються на кілька груп. Перша – це ті, що основною метою мають заробіток грошей. Інші хочуть поподорожувати. Найпроблемніша категорія – це ті студенти, які «самі не знають, що хочуть». Також під час стажування, зокрема в США є ризик потрапити в якесь природне лихо на зразок ураганів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus