USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі студенти платитимуть по 20 гривень за кожну пропущену пару?

17 Травня 2009 17:43
Вищі навчальні заклади України почали роботи над розробкою «розцінок» на платні послуги для студентів, а саме визначають «ціну» одного прогулу, використання послугами бібліотеки понад встановлені терміни, роботою із Інтернетом та електронною поштою тощо.Про це розповів координатор громадської ініціативи «Студентський захист» Андрій Черних, – 17 травня повідомляють «Волинські Новини».
Так, за словами студентів Тернопільського національного економічного університету, за пропуски необхідно буде сплачувати «благодійний внесок» від 90 до 120 гривень, в залежності від кількості пропущених пар, в Луцькому державному технічному університеті зі студентів планують збирати по 20 гривень за кожну пропущену пару, у Тернопільському державному медичному університеті така практика вже запроваджена багато років тому і студент за пропуск одного заняття повинен буде викласти 10 гривень, а за пропущений цілий день – 70 гривень.
«Останні заяви Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко про повне скасування платних послуг студентів свідчать про те, що або це свідома брехня або про те, що урядовці не читають проекти своїх рішень», – зазначає Андрій Черних.
Громадська ініціатива «Студентський захист» ініціюватиме конституційне подання народних депутатів щодо визначення законності рішення Уряду щодо запровадження додаткових платних послуг для студентів.
«Не має майбутнього країна, в якій Уряд намагається залатати бюджетну дірку за рахунок студентів», – підсумовує координатор громадської ініціативи «Студентський захист» Андрій Черних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 18 Травня 2009 08:14
Тільки, щоб це не було зловживанням. А саме тільки для прогульників.
Алекс Показати IP 18 Травня 2009 11:06
Студентів і так деяких в бібліотеку не заженеш, а зараз ... Правовий "безпредел!!!"
Вігстон Показати IP 18 Травня 2009 11:54
Що за студент, що пари не прогулює? А скоро їх (студентів) не буде, ще вхід платний у туалет зробіть по всіх універах, та за повітря в Альмаматері.
Знаючий Показати IP 18 Травня 2009 15:21
Це лише в державних ВНЗ до цього дійшло. А в приватних і без того беспрєдєл. Чим не приклад наш ЛГУ? На залік приводять бухгалтера, який виписує платні бігунки. А викладач, що не завалює студентів, для адміністрації - ПОГАНИЙ ВИКЛАДАЧ...
Випускниця ЛГУ Показати IP 18 Травня 2009 20:21
Навчалася на факультеті журналістики. Працюю за фахом. ДУЖЕ ЗНАЮЧОМУ: А ти пробувала ходити на пари (бажано всі) і виконувати завдання викладача? Може не довелося би взагалі спілкуватися з бухгалтером, оплачуючи бігунки...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus