USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку двірники пильнують сміття від собак

24 Грудня 2015 17:22
З самого ранку на деревах в мікрорайоні Вересневе не гірлянди, а сміття. А двірник, як «страж», охороняє зібрані пакети з відходами, щоб їх не розтягнули собаки до приїзду спецтранспорту.

Про це стало відомо під час другого пленарного засідання другої сесії Луцької міської ради сьогодні, 24 грудня.

Так, під час розгляду Програми з благоустрою міста Луцька, депутат від фракції УКРОП Борис Смаль розповів, що на вулицях мікрорайону Вересневе вже декілька років є проблема із вивозу побутового сміття.

Так, з його слів, лучани зносять сміття до узбіччя вже з 7 ранку, пакети з відходами висять навіть на деревах. А до 11 години поруч стоїть двірник з мітлою, щоб відганяти собак, поки не приїде сміттєвоз. Депутат попросив вирішити цю проблему.

Нагадаємо, така ж проблема є чи не в усіх приватних секторах міста - на вулицях Львівська, Глушець, Чернишевського, Ковельська. Там не раз можна зауважити «припарковані» на тротуарі, або ж обабіч проїжджої частини кульки зі сміттям.

Свого часу директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради Іван Кубіцький пояснював: лучанам пропонували придбати домашні контейнери для сміття, які можна було поставити біля своїх обійсть, щоб сміттєвози змогли забирати відходи. Пропонували їх придбати «на виплату» - щомісячно по 10 гривень на 3 роки. Однак продали таких контейнерів десятків зо три.

Під час сесії він додав: нині найдешевші сміттєві контейнери знайшли у Польщі за 390 гривень. Ймовірно, лучанам знову пропонуватимуть придбати сміттєві контейнери.

Крім того, в місті пропонують посилити патрулі муніципальної дружини. І все-таки якимось чином домовитися з мешканцями приватного сектору, аби вони встановили контейнери і, ймовірно, підготувати рішення міської ради, яким би визначили суттєві штрафи за порушення правил благоустрою міста.

До слова, одного разу комунальні контейнери стали приводом для справжньої «сміттєвої епопеї» на вулиці Баранова. По-перше, сусіди переставляли контейнери поближче один до одного, «щоб біля мене не стояв». А по-друге, не всі використовували його за призначенням. Свого часу в ті контейнери добрі господарі викидали… гноївку з-під поросят.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
васька Показати IP 24 Грудня 2015 21:12
це гаплик, а не європа. собак бездомних - усипляти. вул. Чернишевського через день всіяна сміттям, яке собаки деруть з пакетів, комунальники їх клянуть на чому світ стоїть
Анонім Показати IP 24 Грудня 2015 21:34
А ще якийсь розумник пропонував зробити годівнички для бкздомних собак. Який маразм.
хто про шо Показати IP 24 Грудня 2015 23:12
зацикили тему на собаках. зачєм? відволікти від справжньої проблеми?
Наталка Показати IP 25 Грудня 2015 02:46
А ми придбали контейнер. І проблема прибирання після собак сама по собі зникла. до речі, сміття після розірваного пакету біля свого двору прибирали самі - руки не вихитувалися. Двірника на вулиці взагалі не бачили, скільки живемо. тож біля двору теж замітаємо самі і сніг взимку розчищаємо на тротуарі.
Сергій до Наталка Показати IP 25 Грудня 2015 10:47
ось це по справжньому - молодці. :-) підтримую такий підхід.
Дмитро Показати IP 5 Січня 2016 10:06
На будинки грошей вистачило, то й на смітник вистачить.Купи ,знай ,що він твій ф сміття не буде. А Смалю зайнятися нема чим?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus