USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Заклади освіти Луцька почали економити на енергоносіях 10%

25 Грудня 2017 20:12
Завдяки інвестиціям в енергоощадні заходи для освітньої галузі у Луцьку лише за останні три роки використання енергоносіїв у школах та дошкільних навчальних закладах скоротилося на 10%.

Нагадаємо, 2017 рік став роком змін в розвитку освітянської інфраструктури міста. За цей час в освіту інвестували понад 36 мільйонів гривень.

За ці кошти покращували матеріально-технічну базу, перекривали дахи, фінансували заходи з енергозбереження, замінювали і реконструювали системи тепло-, водопостачання та каналізації. Робили ремонти харчоблоків, пралень, санвузлів в навчальних закладах, замінювали там технологічне обладнання на нове, проводили інші роботи, спрямовані на створення відповідних санітарно-гігієнічних та безпечних умов праці, навчання і виховання. Здійснювали благоустрій територій.

Чому міська влада почала приділяти особливу увагу цій галузі пояснив депутат міської ради, радник міського голови Ігор Поліщук.

«Діти — майбутнє України, і це майбутнє має бути успішним. Тому приділяємо увагу як освітнім процесам, так і господарській частині, аби діти, вчителі, які працюють у школах та інших навчальних закладах, почувалися комфортно та безпечно», - пояснив Ігор Поліщук.

Окрім комфортних умов та безпеки для дітей та освітян, у виграші і бюджет міста, розповіла директор департаменту фінансів та бюджету міськради Лілія Єлова.

«Від впровадження енергоощадних заходів ми маємо чималий економічний зиск. Ще три роки тому споживання енергоносіїв освітніми закладами Луцька було на 10% вищим, ніж сьогодні. Сказати, яка це вигода в грошовому еквіваленті важко, адже вартість комунпослуг щороку зростає, втім, можна з впевненістю сказати, що економія споживання на енергоносіїв на 10% - це сотні тисяч гривень», - аналізує пані Єлова.

При формуванні бюджету Луцька на 2018 рік, у міській раді запевнили, що взятий курс щодо підтримки освітньої галузі збавляти не будуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus