USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Луцькрада ухвалила новий «сухий закон»

20 Квітня 2011 17:51
Сесія Луцької міської ради 20 квітня затвердила заборону з 1 травня продажу алкогольних напоїв та пива уночі та в стометровій зоні навколо шкіл.
У рішенні йдеться, що з 1 травня 2011 року на території Луцька діє заборона продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої, вина та тютюнові вироби в магазинах, що розміщені в радіусі ста метрів від головного входу до шкіл.
Заборона не поширюється на ресторани, бари, кафе, нічні клуби та інші заклади ресторанного бізнесу.
Окрім цього, торгівля зазначеними товарами заборонена в магазинах, що вбудовані в житлові будинки, тимчасових кіосках та павільйонах на зупинках транспорту з 22:00 до 08:00. Однак продавати тютюн для цих об’єктів уночі не заборонено.
Контроль за виконанням рішення здійснюватиме міліція та управління муніципальної дружини.
Як запевнила начальник відділу торгівлі Раїса Мудрик, усі належні громадські слухання відбулися. На них були запрошені представники громадських асоціацій, що представляють підприємців. Більше того, в проекті рішення враховані пропозиції від підприємців і різного роду громадських організацій.
Частина депутатів, не заперечуючи необхідність пропаганди здорового способу життя, зазначали, що введення свого роду «сухого закону» навряд чи заборонить людині, яка хоче напитися, вживати алкоголь.
Зокрема депутат Антон Сосновський висловив думку, що можлива поява «ділків», які спекулюватимуть на продажі алкоголю з-під прилавків.
Депутат Олександр Пиза зауважив, що варто було б включити до переліку і дитячі навчальні заклади, спортивні школи, а також училища, в яких також навчаються неповнолітні.
Врешті 31 депутат проголосував за рішення, один утримався, а десятеро не голосувало.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Anti-Mafia Показати IP 20 Квітня 2011 18:30
Біля дитячих садочків виходить можна?
Kostia до Anti-Mafia Показати IP 20 Квітня 2011 20:22
А як ти собі уявляєш 3-х річного пацана який вийшов з садочка за пляшкою пивка?
Роман до Anti-Mafia Показати IP 20 Квітня 2011 21:31
Можливо це неточність при написанні статті, скоріш за все це обмеження поширюється на всі навчально-виховні заклади...
Тетянка до Роман Показати IP 21 Квітня 2011 07:54
на загальноосвітні навчальні заклади
jimmyspalah Показати IP 20 Квітня 2011 22:22
Цілком вірне рішення, все-таки зазначені торгові точки підпадають під класифікацію так званих торгових точок спонтанних закупок,- тобто часто купляється алкоголь позапланово, тоді як магазини - це вже цілком свідома покупка. Хоча деколи буваючи в супермаркетах вночі не раз помічав абсолютно неадекватних молодих людей які купляли алкоголь під дією АСД (Автоматичної Системи Догону:-)) , вона включається одночасно з виключенням розуму).Куди їх в цьому стані несло потім і що вони творили не знає напевно ніхто, але чекати від п"яних неповнолітніх можна що завгодно. А на рахунок дитячих садків - можливо якщо не буде поруч продаватися алкоголь, то й садочки перестануть використовувати ночами змість літнього кафе!?
????? Показати IP 21 Квітня 2011 00:13
А відстань як це? Від входу і до входу. А як же з виходом. Бо виходять через вихід. І від виходу до крапки 95 метрів, а до входу 101 метр? ЄЄЄЄЄ! Уно придумано?!
Лучанин Показати IP 21 Квітня 2011 00:37
Депутати підклали під себе міну сповільненої дії. Раніше пили і не бачили що вони роблять. Тепер протверезіють і почнуть задавати багато питань. Як їм боротись з більшої кількістю тверезого народу вони вже продумали, чи знову забули?
Romka Показати IP 21 Квітня 2011 08:44
Цим рішенням влада показує що вона нічого не може. Вона безвладна та немає сили в руках. Влада не може заробляти та виховувати - є закони які забороняють розпивати, шуміти, курити у певних місцях - влада не може їх виконати - мізгів не вистачає. Може тільки закрити, посадити, зруйнувати... Це не дасть виховання ні дорослим ні їх дітям. Це не дасть поштовку для зменшення вживання алкоголю. Це не виховає в свідомості українців норми та правила вживання спиртних напоїв. Це породить тіньовий продаж, проявить кмітливість на винахідливість. Школяр ніколи біля школи не придбає щось, що заборонено він піде подалі, щоб його не бачили. А дане рішення є простим лобіюванням супермаркетів. Людям хочуть навязати ідею супермаркету, хочуть щоб людина більше витрачала, оскільки в великому магазині є велика спокуса придбати щось ще, що ніби-то портібне але, з іншої сторони, без того товару обходились... А як Пан Козюра так висткпає за те щоб після 22гої була тиша, то це не допоможе. Для того щоб була тиша - треба зробити як в Польщі - для молоді віком до 21-го року діє коменданська година. Але ж ні - ми крокуємо не в Європу а в СССР до сухих законів, червоних прапорів...
VSC до Romka Показати IP 21 Квітня 2011 09:44
"як в Польщі - для молоді віком до 21-го року діє коменданська година." - ого, такой феерический бред. Поляки сильно удивляться, когда я им такое расскажу.
шонібудь! Показати IP 21 Квітня 2011 09:08
Набір слів. Шо значить "не може"??? Взяли і зробили те, що вважали за потрібне. І не треба плутати "Шуміти, розпивати, курити..." з наслідками вживання алкоголю і вчинення злочинів під дією алкогольного сп’яніння. Перш ніж писати оду вічного невдоволення подумайте, що писати.
петро Показати IP 21 Квітня 2011 09:19
Треба ще за ТАМ-ТАМом заборонити ПИТИ алкогольні запої. А то зберуться гопнікі....
Роман Показати IP 21 Квітня 2011 09:49
Я вважаю, це правильним кроком. Взагалі пянки - це проблема яка стала значно більшою, ніж проблема окремої сімї. Подивіться навкруги- молодь дудлить пиво безконтрольно, а потім чворять хто зна шо. Хоча я погоджуюсь, що одними заборонами продавати алкоголь вночі цю проблему не подолати. Тут треба комплекс програм.
Romka Показати IP 21 Квітня 2011 13:34
Ну справді, підприємці ж винні в тому що народ бухає! Беруть і прямо в глотку кожному перехожому заливають по пляшці. Хоча правильно що заборонили. Якщо народ не може думати то приходиться за нього це робити. Докотились до такого що батьки не можуть дітей виховувати і звинувачують в цьому третіх осіб. Так назвали б цю постанову "Для профілактики байдужих батьків".
шева Показати IP 7 Травня 2011 00:07
всі вони дибіли....цей закон тільки збільшить прибутки заможніх людей(середній і великий бізнес),які полизали дупу нашим чиновникам.Адже куди піде покупець після 20-ї години за бутилкою пива???звичацно в супермаркет,або на АЗС...збільшуючи кишені пузатих дядьків!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus