USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Сухий закон» у Луцьку: компроміс від підприємців

31 Березня 2014 18:30
Підприємці міста, які продають алкогольні вироби, бояться втратити виручку і не хочуть скорочення людей.

Нагадаємо, в місті планують ввести вечірній «сухий закон», обмеживши продаж алкоголю та слабоалкогольних напоїв в усіх торгових закладах міста. Так, у Луцьку намагаються врятувати місто від росту злочинності і молодіжного алкоголізму.

Сьогодні, 31 березня, відбулося громадське обговорення регуляторного акту «Про заборону продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів». До слова, в місті діє така заборона, але вона стосується лише торгових закладів, які розміщені в житлових будинках.

Підприємці, які тримають заклади, що продають алкоголь - проти такої заборони, особливо в літній період. Адже, мовляв, саме влітку вони заробляють якраз на продажу пива, а конкуренція – шалена.

Вони кажуть, що якщо їм заборонять продаж алкоголю ввечері, багатьом доведеться або закрити нічну торгівлю, або скоротити працівників.

Натомість заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що він готовий пожертвувати кількома робочими місцями, аби забезпечити спокій у місті.

«Основні ваші покупці – люди, які могли б придбати спиртне і до 22 години. Ті клієнти, які купують серед ночі пиво – це біда для міста. Я готовий заплатити цю ціну - звільнити 4 працівників, а не ловити випивших дітей», - каже чиновник.

Підприємці таким нововведенням міськради обурені.

«Виходячи з цієї логіки, то якщо в нас люди гинуть у ДТП, то потрібно заборонити їздити машинами», - вважає підприємець Роман Степанюк.

Під час обговорення постало ще одне питання: чи не призведе така заборона до масового самогоноваріння.

«А чи не будуть масово люди труїтися самогонкою?», - запитав депутат Євгеній Ткачук.

Підприємці, захищаючи свій бізнес, окрім того, запитують, чи хтось контролюватиме несанкціонований продаж алкоголю та сурогатного продукту.

Тому до проекту рішення пропонують включити пункт про посилення управлінням МВС контролю за реалізацією алкоголю в нічний час та перевірку так званих «точок».

Крім того, підприємці запропонували компроміс: заборонити продаж алкоголю в літній період не з 22, а з 23 години. Тарас Яковлев запевнив, що на розгляд депутатів винесуть обидва проекти рішення: про заборону продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв з 22 або з 23 години.

Рішення винесуть на розгляд сесії, чергове засідання якої відбудеться у квітні. Якщо це рішення буде прийняте, воно вступить у силу з 1 червня 2014 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ja Показати IP 31 Березня 2014 18:37
tak dawno pora tak zrobutu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
дідо Показати IP 31 Березня 2014 18:43
Баригам плювати на людей.тільки бабло бачать. Потрібно зменшити кількість ліцензій.Дозволити торгувати алкоголем тільки супермаркетам .
Война Показати IP 31 Березня 2014 18:48
Если кто еще не понял, война идет между владельцами магазинов и генделыкив...
Анонім Показати IP 1 Квітня 2014 06:56
Заборонити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus