USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Реальна вартість гарячої води у Луцьку: кому йде «зайвих» 30% з кишень містян

16 Вересня 2015 14:37
Лучани з нетерпінням чекають, коли вже в їхніх кранах з’явиться гаряча вода. Попри обіцянки місцевої влади наразі невідомо, коли станеться таке «диво». Та чи не відімкнуть ту гарячу воду через місяць у своїх у квартирах самі лучани, коли прийдуть рахунки про її оплату?

Нагадаємо, в Україні з 1 вересня в рамках чергової хвилі підвищення тарифів підвищилася вартість електроенергії - майже на 25%, залежно від обсягу споживання на місяць. Проте, це не останній стрибок цін: газ, опалення, телефон, та ймовірно, гаряча вода також «планують» подорожчати. ІНФОГРАФІКА.

Особливо цікава ситуація з тарифоутворенням у Луцьку. Про це на «Луцьктеплі» пише corrupt.ua.

Нагадаємо, причиною припинення подачі гарячої води у травні цього року стало припинення постачання газу у котельні ДКП «Луцьктепло», тому що це підприємство заборгувало шалену суму НАК «Нафтогаз» за газ, спожитий для опалення та нагрівання води населенню.

Виявилося й те, що в міській раді про це чудово знали, але повідомили про відключення уже пост-фактум. А ось вину за припинення газопостачання поклали на самих лучан, мовляв, містяни боргують підприємству чималі суми, а гарячої води не з’явиться в місті, поки лучани не розрахуються.

Раніше повідомлялося, що газ «Луцьктеплу», ймовірно, не вмикають не через несплату боргів, а з інших причин.

МЕХАНІЗМИ ТАРИФОУТВОРЕНЬ НА «ЛУЦЬКТЕПЛІ»

Та дивний не сам факт припинення подачі послуги, яку чесно оплачують, зі слів виконувача обов’язків керівника «Луцьктепла» Артура Василевського, 89% лучан, бо усі ми вже, ніби, звикли платити за те, що не завжди отримуємо.

Дивують ті складні механізми обчислень, які видають остаточну суму боргу. Бо коли міська влада та «Волиньгаз» дає нам суму 57,1 мільйонів гривень, то у щотижневому звіті НАК «Нафтогаз» за цей період сума становить 65688086 гривень, тобто 62% оплати за цей рік, а ще через 3 тижні борг зменшується до майже 56 мільйонів. гривень. Позитивна тенденція до зниження боргу? Якби ж то! Ще через тиждень, незважаючи на відсутність опалювального сезону і відключення гарячої води, сума боргу становила 60232198 гривень, тобто борг збільшився на 4 мільйони гривень.

Керівництво ДКП «Луцьктепло» ніяк не коментувало такі розбіжності, більше того, всіляко намагалося завадити оприлюдненню цієї інформації і уникнути відповідальності. Також покритий мороком таємничий договір на давальницьку сировину між ДКП «Луцьктепло» та ТзОВ «Західна теплоенергетична група», яка належить офшорній компанії Девонія Ентерпрайзіс Лімітед, що нібито належить групі «Континіум» (власник нині покійний Ігор Єремеєв).

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: «ЛУЦЬКТЕПЛО» МАЄ «ТАЄМНІ» ДОГОВОРИ

Схема співпраці ДКП «Луцьктепло» та ТзОВ «Західна енергетична група» досить проста. Луцьктепло купує газ у Нафтогазу і передає його на котельні, в тому числі і на одну з найбільших у місті, приватну, яку свого часу приватизувало ТзОВ «Західна енергетична група». Витратні рахунки при виробництві тепла котельні передають назад на Луцьктепло де, співставляючи ці розрахунки, між комунальними і приватною котельнями, виводиться середня цифра за якою НКРЕКП встановлює тариф мешканцям міста.

Лучани платять по цих тарифах Луцьктеплу, а те, своєю чергою, повертає кошти Нафтогазу за газ і Захід ТЕГу за вироблене тепло. І вже не раз звучало, що у вартість вироблення тепла Захід ТЕГ включає до 30% зайвих витрат, які оплачують містяни, приносячи його господарям величезні додаткові кошти.

От, власне, і склалася ситуація, коли від громади приховують інформацію і маніпулюють цифрами на мільйони гривень, витягуючи з кишень лучан останнє, а депутати міської ради не хочуть проголосувати навіть за створення тимчасової контрольної комісії, яка б перевірила «Луцьктепло», хоча про махінації керівництва та фінансові зловживання повідомили представники трудового колективу, які прийшли на одну з сесій міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
лучани Показати IP 16 Вересня 2015 14:56
Кабальний газовий пакт Тімашєнка-Путлєр 2009 року є однією з причин боргів Луцьктепла.
303 до лучани Показати IP 16 Вересня 2015 18:30
дурню, той "кабальний" зараз щастям був би
Лучанин Показати IP 16 Вересня 2015 15:42
Ти що куриш! Яким роком живеш!
гриша Показати IP 16 Вересня 2015 16:49
Здається, будемо цього сезону без г.води і тепла. Добре, хоч "буржуйку" знайшов і ліс недалеко.
Луцьк Показати IP 16 Вересня 2015 18:10
Рррррррррррррррррр Романюка треба гнати в три шиї він покриває всі махінації.
Катя Показати IP 16 Вересня 2015 18:45
Не треба грішити на тих, що зараз при владі, теплотраси тридцять років не мінялися, устаткування котелень застаріле і так далі. А коли Романюк став міським головою, місто було в боргах по вуха. Борги, до речі, виплачено за каденції Романюка. Тепер, коли з’явилася надія, що з допомогою інвесторів ситуацію вдасться поправити є багато охочих "постраждати за народ". Саме вони замовляють ці гнилі публікації.
Саша Показати IP 16 Вересня 2015 19:29
потерпiли лiто потерпимо i зиму! скiльки тої зими!
Дьодік до Саша Показати IP 17 Вересня 2015 09:43
Да-да, пережили голод - переживемо й "ізобіліє".
Лана Показати IP 17 Вересня 2015 09:31
Потрібно розслідувати всі махінації, чому нас так жорсткого грабують. Дійсно, тарифи на гарячу воду були набагато завищені. Потрібно покарати винних, стягнути в судовому порядку все награбоване і повернути людям..
Володимир Показати IP 11 Жовтня 2015 09:41
З такими тарифами і холодна вода вже не така холодна. Люди менше споживатимуть, менше платитимуть. Знову будуть збільшувати тарифи на опалення і тд. .......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus