USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьку програму підтримки учасників АТО змінять

23 Вересня 2014 18:36
У Луцькраді розробили уточнення для програми підтримки учасників АТО та їх сімей. Окрім того, хочуть розширити коло тих, хто може отримувати пільги.

Про це йшлося під час розширеного засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів сьогодні, 23 вересня.

Нагадаємо, Програму комплексної підтримки учасників антитерористичної операції та їхніх сімей розробила депутатська група «Новий Луцьк», а затвердили її 27 серпня 2014 року під час 63-ї сесії міської ради.

Згідно з попередніми даними, у 2014-му році з міського бюджету потрібно буде використати на реалізацію Програми близько 2 мільйонів гривень. Цифри, якими оперували творці програми – відомості про майже 600 родин лучан, які воюють в зоні АТО.



До слова, майже 150 сімей отримали матеріальну допомогу від благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк». Окрім того, міськвиконком прийняв рішення про безплатне харчування дітей учасників АТО в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах.

Зміни до Програми вивчали в управлінні фінансів та бюджету міськради.

«Згідно з пропозиціями змін, пропонуємо уточнити на які цілі будуть направлені гроші. Так, 25 тисяч гривень передбачено на продуктові набори, надання матеріальної допомоги членам родин АТО. Також буде надання пільг за послуги будинків в сумі 413 тисяч 600 гривень, розрахунки ми провели виходячи з нинішніх тарифів і очікуваного контингенту, хто може подати заяви на отримання пільг. Окрім того, у нас вже передбачено 250 тисяч гривень на надання допомоги, буде виділено ще додатково 232 тисячі гривень. Передбачено і кошти на безкоштовний проїзд в міському транспорті для дітей учасників АТО, а саме 22 тисячі 500 гривень, а це десь 400 дітей. Видавати їм проїзні будуть через управління освіти», - доповіла начальник профільного управління Лілія Єлова.



Свої зміни пропонує внести і департамент соцполітики щодо комунальних пільг.

«Необхідно підготувати порядок звільнення військових АТО та членів їх сімей від сплати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, незалежно від форм власності», - наголосила директор департаменту соціальної політики Луцької міської ради Лариса Боярин.



Під час обговорення пропозицій до програми, член комісії Юрій Корольчук поставив питання, чи взагалі потрібно було таку програму приймати.

Йому відповів член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук.

«Головне, що програма прийнята. Є такі ситуації, що мобілізований учасник АТО є єдиним годувальником в сім'ї, і обов'язком депутатів і міських чиновників є допомогти таким сім'ям. Якщо програму не вивчали відповідні управління Луцької міської ради, то це недопрацювання міських чиновників. Під час сесії 24 вересня внесемо зміни, і програма запрацює на повну. Якщо ви такий експерт із військових питань, то чому ви ці зміни не пропонували? Легко критикувати, сидячи і нічого не роблячи», - сказав Ігор Поліщук.



Як було написано в Програмі, право на пільги мали учасник бойових дій АТО та члени їх сімей. Коло пільговиків розширять.

У зв'язку з тим, що були питання по прикордонниках, СБУшниках, Нацгвардії, які воюють, захищають Батьківщину, пільги вирішили надавати усім військовослужбовцям, які призвані за мобілізацією.

Автори Програми комплексної підтримки учасників антитерористичної операції та їхніх сімей не мали заперечень щодо змін, їх підтримала й профільна комісії та рекомендувала під час сесії Луцькради ухвалити ці уточнення.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
а может Показати IP 23 Вересня 2014 18:51
себе возьмете.жизнь одна и пачкой печенья не замениш

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus