USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцькраді пропонують програму підтримки учасників АТО

19 Серпня 2014 18:00
Програму комплексної підтримки учасників антитерористичної операції та їхніх сімей розробила депутатська група «Новий Луцьк».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва 19 серпня.

Програму, що постала як підсумок роботи із членами родин військових, які беруть участь в АТО, презентувала колегам голова депутатської групи «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич. З її слів, підтвердженням того, що така програма потрібна, є понад 130 підписів представників родин військовослужбовців. Окрім цього, підтримку учасників АТО декларують на рівні держави, ця ідея вже знайшла втілення у інших областях України. Так, відповідне рішення вже ухвалили депутати Львівської міської ради. Проконсультувавшись із колегами та вислухавши представників ініціативної групи сімей, члени яких беруть участь в АТО, депутати підготували цей документ. Як розповіла Ірина Констанкевич, вже відбулися консультації із першим заступником Луцького міського голови Святославом Кравчуком у частині соціальних і гуманітарних питань, що ввійшли до програми.

Програма має на меті широкий спектр соціальних гарантій і допомоги учасникам бойових дій та членам їхніх родин та родин, члени яких загинули в зоні АТО. Зі слів Ірини Констанкевич, програма, виконання якої заплановано на час проведення АТО, матиме триваліший характер, адже після завершення бойових дій постануть інші проблеми, зокрема питання оздоровлення та реабілітації учасників АТО тощо. Програма має три частини, по-перше, це надання пільг на сплату за користування житлом, друга частина – соціально-гуманітарна допомога (соціальний супровід учасникам бойових дій АТО, санітарно-курортне лікування, психологічна реабілітація, соціальний супровід сімей учасників АТО). Також програма передбачає також посилення просвітницької роботи щодо патріотичного виховання та донесення до широкого загалу важливості роботи, яку роблять військові на Сході. Третя частина програми – матеріально-технічна допомога підрозділам, які беруть участь в АТО (витрати, пов’язані з матеріально-технічним забезпеченням учасників АТО та транспортні витрати).

Член депутатської групи «Новий Луцьк» Петро Савчук зауважив, що програма на часі, адже депутати повинні показувати своїми діями громаді, що роблять усе, що від них залежить, для того щоб бійці АТО та їхні родини були захищені. Також важливо показати, що на прикладі учасників АТО будуть виховуватися наступні покоління, що це справжні герої. Він зауважив, що на основі цієї програми будуть створюватися похідні програми у майбутньому.

Голова комісії Юрій Вега зазначив, що пропозицію потрібно детально розглянути та рекомендувати до прийняття депутатам під час сесії міськради. Члени комісії підтримали проект рішення про програму комплексної підтримки учасників антитерористичної операції та їхніх сімей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дончанин Показати IP 19 Серпня 2014 18:44
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus