USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьких прикордонників захищатиме нова «броня»

24 Лютого 2015 14:54
Автопарк Луцького прикордонного загону поповнився 15 одиницями техніки. Чотири автівки поїдуть з підрозділом для виконання бойових завдань.

Вручення техніки для луцьких прикордонників відбулося сьогодні, 24 лютого. Разом з оновленою технікою на схід України для виконання бойових завдань відправили особовий склад оперативно-бойової комендатури. Дехто з них туди їде вперше. Віднині в розпорядження прикордонників – чотири броньовані автомобілі: 2 КрАЗи Кугуар і 2 Volkswagen Amarok. Крім того, одному з дільничих інспекторів за достойну службу вручили квадроцикл для службового користування.

Начальник Луцького прикордонного загону підполковник Олександр Мейко у напутньому слові для своїх підлеглих, які днями вирушать на схід, побажав їм з честю виконати свій обов’язок.

«Сьогодні для нас хвилюючий день, адже нам випала велика честь – охорона рубежів нашої держави. Зі зброєю в руках проти нас діють добре підготовлені терористи та найманці. Переконаний, що особовий склад оперативно-бойової комендатури, які сьогодні стоять в строю, гідні честі називатися прикордонниками. Зараз не час для сумнівів – зараз час захищати Батьківщину», - зазначив він.
Потому він вручив водіям ключі від нових автівок, які надійшли від Адміністрації Держприкордонслужби в розпорядження Луцького прикордонного загону.

Заступник начальника Луцького прикордонного загону, начальник інженерно-технічного відділу підполковник Роман Космина повідомив, що 11 автомобілів залишаться на Волині і поїдуть на ділянки кордону, ввірені луцьким «зеленим беретам». Всі вони мають кращу прохідність, більш маневровані та модернізовані. Але найголовніше для прикордонників – броньовані автомобілі, які захищатимуть їх від ворожих куль і вибухівки.
«Техніка, яка відправляється на схід – броньована, що надзвичайно актуально для виконання сьогоднішніх завдань, які наш особовий склад виконує на східних кордонах нашої держави. Вона модернізована і, головне, захищає при осколочних розривах гранат і вибухових речовин, а також від куль при зіткненнях з противником. Хотілося б відзначити, що автомобілі укомплектовуються 12,7-крупнокаліберними кулеметами, які більш ефективні ніж строкова зброя. Таку техніку використовують і інші прикордонні загони на східних рубежах держави», - розповів він.

Зі слів прикордонника, автопарк загону періодично оновлюється: у 2008, у 2011 роках.
Бійцям оперативно-бойової комендатури, які відправляться на захист східних рубежів нашої Батьківщини, вручили бойове знамено підрозділу, яке відправиться з ними в зону АТО.
Вручали стяг представники кількох поколінь: ветеранів прикордонної служби, ліцеїстів, як майбутньої заміни, і нинішніх прикордонників.

«Ми всі вам бажаємо, щоб ви з честю виконали свій професійний обов’язок. Від вашого професійного виконання завдань залежатиме, чи таке яскраве сонце буде над Україною завжди», - зауважив генерал-лейтенант Аркадій Яворський, побажавши їм повернутися цілими і неушкодженими.

А ліцеїст Дем’ян Гринюк додав: «Ми станемо вам надійною заміною в майбутньому»

Проводжати луцьких прикордонників прийшли й їхні родичі. Вони розповіли, що надзвичайно хвилюються за своїх чоловіків, але разом з тим, вони пишаються ними.

Потому родичі могли поспілкуватися з воїнами. Чоловіки обіймали діток, дружин, батьків, адже днями вони вирушають в зону АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus