USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьких освітян лякає дефіцит технічних спеціалістів

19 Серпня 2010 13:02
На ринку праці гостро стоїть проблема відсутності на ринку праці спеціаліста технічного напрямку, освітяни кажуть, що «навіть хорошого зварювальника не можна знайти».

Про це йшлося 18 серпня у Палаці культури Луцька на круглому столі за участі освітян міста. Обговорювали майбутнє дошкільнят, школярів, студентів у рамках реформування освіти України в Програмі економічних реформ Президента.

Директор Волинського технікуму національного університету харчових технологій Ігор Корчук розповідає про тісну співпрацю із навчально-виховним комплексом № 24. В результаті такої співпраці випускники НВК окрім атестату отримують свідоцтво державного зразка про присвоєння кваліфікації «касир у банку», «офіціант ІІІ розряду» тощо.

«У школі учням легше обирати професію. Вже випускники отримують первинну професійну освіту. Натомість технікум має абітурієнта, який зорієнтований та професійно підготовлений. В нас розраховано на це 900 годин у школі», - каже Ігор Корчук.

Подібну співпрацю мають ще декілька луцьких навчальних закладів, і всі в один голос кажуть, що середні спеціальні заклади допомагають молодій людині краще зорієнтуватися у професії, а так «всім байдуже, де вчитись. Головне – щоб безплатно», - каже про нинішніх абітурієнтів відповідальний секретар приймальної комісії ЛНТУ Валентин Талах.

Ще одним зауваженням у реформуванні освіти постало питання більшої фінансової незалежності навчальних закладів. Директори середніх спеціальних закладів зауважують, що хочуть більшої довіри влади, щоб заклад міг сам розпоряджатися своїми коштами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus