USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Влада закликає луцьких освітян «затягувати паски»

25 Жовтня 2011 14:20
Близько десятка луцьких шкіл та дитсадків споживають занадто багато енергоносіїв. Це непокоїть міську владу, адже щороку вартість, наприклад, теплової енергії зростає.
Таку інформацію озвучив начальник відділу енергозбереження управління економіки Луцької міської ради Костянтин Патракеєв 25 жовтня під час оперативної наради у мерії.
Зі слів посадовця, за останні три роки вартість теплоенергії зросла майже удвічі. Водночас додав, що результати аналізу витрат освітніх закладів міста на енергоносії за дев’ять місяців цього року свідчать про незначні зміни у структурі використання освітніми закладами теплової та електроенергії, гарячої і холодної води, а також газу.
Попри те, у мерії вважають, що економія енергоносіїв – одне із найважливіших завдань.
Патракеєв зауважив, що зменшити енергоспоживання можна тільки впроваджуючи енергоощадні заходи та раціонально використовуючи енергоносії.
Поки найгірше це вдається зробити 5 луцьким школам та 6 дитсадкам: школі-інтернату, школам №№11, 14, 16, 17, а також ДНЗ №№ 5, 7, 11, 21, 27, 30.
«Ці об’єкти характеризуються надмірним споживанням енергоресурсів», – зазначив чиновник.
Причина надмірних витрат цих бюджетних установ – на його переконання - у застарілому та енергозатратному обладнанні, незбалансованій системі опалення, нестачі енергоощадних вікон та освітлення тощо.
«На всіх будівлях потрібно провести теплову ізоляцію стін і дахів, але цей вид робіт відноситься до найбільш затратних», – констатував Патракеєв.
На думку Луцького міського голови Миколи Романюка, однією з причин такої ситуації є «внутрішня нерозпорядливість» керівників шкіл та дитсадків. Відтак, він розпорядився негайно вжити усіх можливих заходів, аби витрати на енергоресурси зменшились.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
олена Показати IP 25 Жовтня 2011 14:34
Шановний Микола Романюк! Батьки так добре допомают садку, вікна, гроши, плитка, вани,так можно хоть за світло буде Вам платити. Дуже Вам дякуєм
Микола Показати IP 25 Жовтня 2011 15:16
Скільки можна красти й прямо в очі брехати? в дитинстві читав книги де розповідалось як козаки й селяни панів за знущання карали. Подумайте, палі й зараз залишаються актуальними...
місцеви Показати IP 25 Жовтня 2011 15:23
А дійсно, якби не ми, батьки,що постійно допомагаемо школам та дитячим садочкам з ремонтами, то напевне ці заклади давно б розвалилися від ветхості та аварійеості. То ж резонне запитання- " А для чого тоді ми, батьки, утримуемо через наші податки таку армаду міських та обласних чиновників, котрі свої і державні проблеми спихують на нас. пересічних громадян?" То може краще у обласних та міських адміністраціях повиключати світло,зменшити споживання тепла.телефонних розмов,інтернетів,компютерів,відряджень за кордон,тощо!! І зекономлені від утримання чиновників гроші направти на школи і садки? Чи нета?Ото шановні чиновнички подумайте над цими прпозиціями від нас,батьків
Г калорія Показати IP 25 Жовтня 2011 15:37
Літом треба було про це думати, 900 грн. одна Г калорія!!! що Байцим з Патракеевим робили "працювики", бездарі, тепер будуть дітей наших морозити, хіба не знали що енергія подорожчає.Зараз великою "рікою" державні кошти потечуть в "Луцьктепло",ідіоти! Книжки треба читати, і дивитись ціни на нафту і газ.
vfvf Показати IP 25 Жовтня 2011 15:41
В садок здати!!! - на пластикові вікна,на пластикові двері,на ремонт групи,на нові (кожного року) штори, на нові меблі модні,на куточок здоров*я,на куточок природи,на пісок,на гойдалки,ремонт шкавчиків,новий коврик,повний пакет на 200 грн для групи (миюче,мило,серветки,олівці,альбоми,пластелін і т.д) тарілку,кружку,ложку+навчальний матеріал від 35-70 грн, а далі ще закупити всім однаковий спортивний одяг на естафети (2 рази одягнуть )а попереду день народження вихователів і нянь і завідуючої,8 березня,Новий рік,Миколая,Свято осені і т.д.Потім вистави кожного тижня від 5 до 15 грн. сумнівні лотереї від 2 до 5 грн.І щомісяця фонд садка+фонд групи. НЕЗАДОВГИЙ СПИСОК ? і це тільки садочок.
МВат Показати IP 25 Жовтня 2011 15:48
Економія полягає у тому, щоб менше споживати, а не менше платити (чи взагалі не платити). Котельню на карбишева продано? Кому? Чому мовчимо? Інформацію в студію!
информированный до МВат Показати IP 25 Жовтня 2011 17:25
Еремееву вместе с Палицей
місцеий Показати IP 25 Жовтня 2011 15:53
Я не дописав в попередньму пості- порахувати скільки витрат в робочий тиждень на одного чиновника в облвасті чи міста і яка від такого чиновника корисна віддача для нас,батьків,еквавілентна в гривнях,А ще забув- видатки на бензин,утримання автопарку для обслуговування " братви-чиновників середньої та верхньої ланок"в області чи містах! Ви знаєте, оце все що пропонують " нібито для поліпшення житття"ці бездари-чиновники починає обурювати. Ото ж нехай почнуть з себе!
Роман Показати IP 25 Жовтня 2011 17:08
Цікаво, а діти хоч одного з цих "правителів світу" навчаються у вищезгаданих школах чи садочках?! Мабуть ні. Шановні, ви "бездари". Якби не батьки, ви побачили б що таке реалі витрати на освіту. В мене дитина ходить в садочок. Знаєте, я задовбався кожні збори слухати про кризу в країні та освіті. Гроші здай, ремонт самі зробіть, дитячі майданчики купіть... скільки можна? У вас хоч грам совісті є?
Юрко Показати IP 25 Жовтня 2011 18:53
Ай-яй-яй, пане мер! Невже з таким бридким та принизливим фінансуванням освітньої галузі ви ще вказуєте про якісь та якесь затягування пасків??? Не соромно??? А може ви разом зі своїми бонзами-чиновниками скинитесь та проплатите використання електроенергії навчальним закладам??? Чи як кажуть сміливості забракне??? Сором...та лукавство...А якщо серйозно - то такими оцінками та відношенням до освіти не наробіть біди...місту і собі!!!
Освітянин до Юрко Показати IP 25 Жовтня 2011 19:51
Про паски написали у заголовку Волинські Новини, у виступі Романюка цього не було
Юрко до Освітянин Показати IP 25 Жовтня 2011 21:18
Те що пан Романюк у своєму виступі не вжив слово "паски" - це не означає, що він мав саме за увагу. Якщо дійсно буде тиск на колективи вказаних навчальних закладів - то на парканах можуть з"явитися гасла на кшалт "Романюк - ворог освітян" "Романюк проти освіти" і т д. Комунальні заклади освіти міста є не прибутковими організаціями і де це вони мають брати кошти за оплату електроенергії і т.п...Це не є ПРОБЛЕМА освітніх закладів. Це є ПРОБЛЕМА міського бюджету. Повчіться пане Романюк у своїх сусідів, як краще наповнювати бюджет міста і грошей на утримання комунальних закладів вистачить.
батьки Показати IP 25 Жовтня 2011 19:16
у дитсадках розбазарюють гроші.. наприклад завідуюча 7 го садіка повісила у своєму кабінеті тюль за 150 грн за 1 кв.метр.
Лучанка Показати IP 25 Жовтня 2011 19:42
Так для чого ви здаєте на ті садочки такі гроші?На майданчики, на штори? Для того щоб завідуючі садочками за ваші гроші показували, які вони заслужені, скільки вони зробили для садочка, за батьківські гроші. А які внески деякі завідуючі садочками беруть, щоб дитина попала в той садочок, то цього ви шановні непишите.
Роман до Лучанка Показати IP 25 Жовтня 2011 21:03
З вашого боку це звучить так, ніби батьки винні, що в них є діти і треба їх водити в садок. Стосовно внесків, щоб попасти в садок ні для кого не секрет, все залежить від садка. От в мій садок, що належить до мого району я дитину другу в цьому році не зміг записати, місць немає, бо понаберали з інших районів за певну подяку. Ставка в Луцьку від 300 грн і.....
олена Показати IP 25 Жовтня 2011 21:55
В нашому садочку № 11, завідуюча просто молодець дітки мають басейн, вони 2 раза на тиждень плавають, ми батьки чим можемо допомогаємо, вікна, плитка. Дякуємо садочку № 11. Платимо но і маємо.
галина Показати IP 25 Жовтня 2011 22:02
"Дякуємо" депутати завтра наши дітки будут голодні, холодні, грязні бо Вам потрібно єкономно жити. Шановний Микола Романюк та пан Кравчук ганьба Вам.
лучанин Показати IP 25 Жовтня 2011 23:10
внески всі завідуючі беруть,щей які
Лучанин Показати IP 26 Жовтня 2011 02:27
Читайте, шановні, "між стрічок": вказано заклади, де ще є нормальні колективи і директори! В інших грабують. В Романюка з логікою великі проблеми? Йому називають що застаріле обладнання, а він наїзжає на директорів що в тих "внутрішня нерозпорядливість"? Можливо спочатку треба фінансувати, як годиться, а вже потім питати! Ще завтра Климчук дзявкати про те саме почне. А завтра знову батьківські збори: "Треба здати по 1000 грн на утеплення..."? Скільки вікон і дверей встановила в луцькі навчальні заклади міськрада, скільки стін утеплила, скільки капітально! відремонтованих дахів - скільки виділила коштів? Почніть, панове, з себе ...
слесар Показати IP 26 Жовтня 2011 10:22
Державне бабло тупо перекачується в "Луцьктепло" 100 грн. метр квадратний опалювальної площі в ДНЗ або в школі, як казав Райкін "Сумашедшие деньги" ,а вчителі сидять на мізерних зарплатах, копійки рахують, просять батьків встановити пластикові вікна в класах, щоб тепліше було.Казнокради схаменіться!
Лучанка Показати IP 26 Жовтня 2011 10:34
Як я вас усіх підтримую. Це абсурд, що робиться у дитячих садоячках. Беруть гроші і вимагають здавай. Просто так в лапу.Самі вирішують, що їм купувати- це правда гірка тюль за 150 грн метр, ми самі дома не маємо, а їй треба купити. А подарки няням, вихователям- це що записано в законі- це побори і принизливе ставлення до нас батьків. Нам ніхто нічого не купує на роботах.Хто займеться цим питанням. Коли вже, нарешті коли, гроші ми будемо здавати не їм в лапи, а в касу вносити , робити все по перарахунку, щоб вони грішми не керували, і не купували собі, а тільки це що можна купити, бо казначейстов на тюль завідуючій не пропустить грошей. Коли? Пани чиновники, коли ви вирішите це питання, бо підемо вже напевно з вилами.
волиняка Показати IP 26 Жовтня 2011 11:13
Так взагалі завсадком абсолютно безправна людина коли вирішується питання будь яких закупів на дитсадок. Починаючи від лампочки і закінчуючи харчами на кухню -вирішує начальник освіти.А чиновник як завжди жирує,отримує різні надбавки до окладів. хай би обласні начальнички економили на собі і жили на 900 гр.зарплати,і ремонтували за свої гроші свої службові авта,купляли би за свої бензин для них,як ми батьки утримуємо за свої хроші навчальні і дошкільні заклади. Бо вже оцібезтолкові починання обласного і городского начальства обурує. Тож запитаю-де ви начальнички були раніше? Що ж тепер коли сьогодні підняли ціну на світло.то наші дітки тепер будуть сліпнути і мерзнути-бо вам начальничкам економію подавай. та хай вам вже повилазить і вас чинонників від того вашого жиру порозпирае. Бо коли ви вже нажеретися.!!!
Лучанка Показати IP 26 Жовтня 2011 11:58
А службові машини, які обслуговують сімї чиновників? Хто за це платить? Там не потрібна економія? Хтось колись простежить за цим чи ні? Маючи мізерні зарплати, як вони оплачують комунальні послуги своїх маєтків? А для чого включили завчасно опалення в місті, що холодно так було? Чи не нам за їхню рекламу прийдеться платити?
Батьки Показати IP 26 Жовтня 2011 11:59
То давайте позакриваємо садочки,зробимо знову канікули в школах на 2-3 місяці. Абож садочки відамо під банки,церкви,виконавчі ради,спортивні школи під приватні бані та сауни. Навіщо дітям освіта,головне ЕКОНОМІЯ на них. А далі будемо нарікати що молоде покоління не виховане,не кероване,бездарне. Що посадили тей і виросте.
Інститут міста Показати IP 26 Жовтня 2011 16:36
Конфуцій сказав:плануеш царювати рік-сади рис,пять років-сад,десять років-вчи дітей.Цікаво чим займаються радники та заступники Романюка?Які книжки чітають якщо він вже вдруге наступае на ці "освітні "граблі"?
Петро Васильович ,вчитель Показати IP 26 Жовтня 2011 17:55
А дійсно,розпочався навчальний рік.То ж нехай обласна і міська ради тепер прозвітуються які кошти було вкладено державою на підготовку навчальних та дошкільних закладів до навчального року. Конкретно!! По кожній школі і садку міста,по кожній школі і садку області.Ще раз кажу конкретно з держкоштів, а не з кишені батьків. Яка сума-куди пішло,скільки і для чого ! Пора заставити держсужбовців відповідати конкретно по кожному обекту
Газпром Показати IP 26 Жовтня 2011 18:33
Романюк сам себе підставив, не знає куди подіти десятки міліонів гривень.Замість освіти по пораді В. Байцима просто закопає в землю.І навіщо це ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ, і так все добре.
Лучанка Показати IP 26 Жовтня 2011 19:25
Да чого Ви до того Романюка вчепились.Нехай директори контролюють, що в них в школах робиться, і куди електрика йде. А то займаються різними "делішками" а потім Романюк виний.
Знаючий Показати IP 26 Жовтня 2011 20:52
Г калорії і іншим "знатокам"-і то треба в собі стільки жовчі накопити і злості,бо ж самі одні дебіли і заздрісники.Вам до рівня Байцима НІКОЛИ не досягти,того й захльобуєтесь власним г-ном,а самі то тупі недолугі невдахи.За такими як Байцим-майбутнє,якраз він на свому місці,побільше б таких.Пане Василю-Ви супер,так тримати,а на тих горе-писарів не зважайте,гріш їм ціна,громада міста Вас поважає і цінує.
Ніна Показати IP 27 Жовтня 2011 00:35
А на Центр адмінпослуг міської ради гроші знайшлися, і не малі - 6,7 мільйона гривень... Це ж яку площу можна було б опалювати в садочках впродовж зими? Потім знов проблема - Центр адмінпослуг також щозими треба буде опалювати...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus