USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцьких школярів беруть під «електронний ковпак». Діти в шоці

26 Січня 2010 14:54
У Луцьку батьки школярів мають змогу скористатися послугою електронного щоденника: отримувати достовірні відомості про поведінку та оцінки своїх дітей з кожного навчального предмету на електронну пошту чи через SMS.

Такі послуги нині у Луцьку надають дві компанії. Працівник компанії або школи кожного дня з 13.00 до 15.30 зводить інформацію про успішність дітей та їх поведінку в електронну базу.
Всі оцінки та відомості про поведінку учнів, їх відвідування, а також заплановані контрольні та перевірки зберігаються на спеціальному сервері.  Подивитися їх можна, скориставшись персональним логіком та паролем.
Листи з пропозиціями довести інформацію до відома батьків компанія розіслала по всіх школах міста. Нині, кажуть у фірмі, найбільше зацікавилася нововведенням 4 гімназія. Тут, станом на сьогодні, 26 січня батьки 198 дітей погодилися взяти своє чадо під електронний контроль.
Найбільше зацікавилися батьки дітей, які навчаються в молодших та середніх класах. А от батьки випускників гімназії  №4 лектронними щоденниками не переймаються – розповідає директор.
Директор гімназії №4 Олександр Мишковець каже, що батьки мають право вибору і змушувати їх користуватися нововведенням ніхто не буде.
Адже така послуга платна – від 10 гривень на місяць. Проте, зазначає директор, це об’єктивний і швидкий спосіб дізнатися про успішність свого чада.
Директор луцької спеціалізованої школи №1 Андрій Киця від послуги не у захваті: «Ми і так батьків дітей рідко бачимо. А тепер – взагалі з ними зустрічатися не будемо. Як ви вважаєте, що краще: живе спілкування чи через комп’ютер?».
Самі ж діти - у шоці, кажуть вчителі. Олександр Мишковець каже, що учні жаліються, мовляв, відтепер «повний завал дома буде».
Раніше хитрі школярі, які хотіли приховати оцінки, заводили собі другий щоденник. Відтепер же, аби незаконно проникнути в електронну систему, кажуть програмісти компанії, знадобляться професійні знання. Запевняють, що навіть дуже обізнаний учень чи студент охорону не пройде.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Марина Показати IP 26 Січня 2010 15:27
Ліпше б пан Калуш розповів чи дітей завтра до школи вести, а не рекламував би чергові платні послуги у школах. От тільки цікаво який відсоток від вартості СМС отримає сам Калуш за такий гучний промоушн?
Василь Показати IP 27 Січня 2010 14:12
послуга звичайно цікава, але з нашим розвитком Інтернету, не набуде широкого поширення...
Зоряна Показати IP 29 Січня 2010 10:31
Це ж з нашими дітьми Інтернет не буде розвинений??? Я вас прошу...
Олександр Показати IP 15 Червня 2014 14:13
Я колись працював на електронний щоденник, проте ніколи ні від кого наша фірма не вимагала грошей, адже проект електронного щоденника фінансувався державою. Звісно не всі гроші до нас доходили, але ми НІКОЛИ не вимагали грошей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus