USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Минулоріч освіту в Луцьку профінансували на рекордну суму

6 Червня 2018 07:00
Минулоріч на освіту Луцька було спрямовано найбільше коштів за останні 10 років. Про особливості міського бюджету, фінансування освіти зокрема та про те, чого чекати батькам школярів у вересні, розповів в ефірі телеканалу «Аверс» депутат Луцької міської ради від «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Борис Смаль, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

Попри закінчення навчального року педагоги усієї країни уже стурбовані тим, яким же буде наступний навчальний рік. А все тому, що із вересня в Україні стартує державна програма «Нової української школи». Маючи за плечима сумний досвід попередніх років батьки найбільше схвильовані питанням матеріального забезпечення шкіл, а також тим, чи не доведеться їм фінансово підтримувати впровадження реформи. Депутат Борис Смаль зазначив, що причин для хвилювання немає, і робити поспішних висновків не слід.

«На сесії Луцької міської ради була виділена незначна частина коштів для впровадження в перших класах вимог нового освітнього законодавства. На цю статтю витрат виділяється суттєва державна субвенція, частина коштів надійшла просто під час сесії Луцької міської ради 30 травня. На жаль, нині чиняться спроби політизувати навіть цю галузь. Неодноразово звучали слова, що Луцька міська рада погано фінансує освіту. Проте, за попередні десять років освіта жодного разу не отримувала такого значного фінансування, як минулого року. Бюджетна комісія тісно співпрацює з управлінням освіти Луцької міської ради. Варто розуміти, що витрати, яких потребує освіта, перевищують можливості бюджету міста. Насамперед, тому, що ці проблеми накопичувалися упродовж багатьох років», – зазначив депутат.

Крім цього, Борис Смаль відзначив готовність луцьких освітян до початку навчання за новими вимогами та стандартами.

«Важливо, що освітяни міста розуміють, що реформа освіти - це не зміна назви школи чи дитячого садка, не зміна назви посади керівника, а більш глибока річ, яка стосується, насамперед, інтелектуального майбутнього країни. Саме на це спрямовуються зусилля луцьких освітян. Щодо впровадження реформи, то давати оцінки можна лише після впровадження, а не на початковому етапі», – переконаний депутат.

Щодо виділення коштів на інші галузі та напрямки, то за словами депутата, значних змін не відбулося.

«Бюджет міста – це структура, яка охоплює буквально всі напрямки і галузі життєдіяльності міста. Щодо пріоритетності розподілу коштів, то у зв’язку з тим, що в країні зараз складна ситуація, перевага віддається соціальним проектам, а вже потім інфраструктурним. Бюджет – це динамічна структура, яка змінюється від сесії до сесії. Не змінюються лише пріоритети. Сесія Луцької міської ради не була громіздкою з точки зору розподілу фінансів. Відбувався перерозподіл незначних сум в межах розпорядників коштів. Перевиконань чи внесення стратегічних змін не було», – зазначив депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Батьки Показати IP 6 Червня 2018 11:34
Цікаво?! А де ці гроші осідають. Якщо школа тримається на батьківських комітетах,як результат на батьківських коштах.
скептик до Батьки Показати IP 6 Червня 2018 14:08
з цим питанням ви можете звернутись із офіційним запитом до влади
Мда до скептик Показати IP 6 Червня 2018 16:22
Насмішив ,до влади.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus