USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцький магазин даремно випрошував дозвіл на цілодобову торгівлю

17 Червня 2015 18:09
Луцькому магазину «Продукти», що на вулиці Гетьмана Сагайдачного, 1а, не дозволили працювати цілодобово через те, що, на думку правоохоронців, магазин сприяє підвищенню криміногенної ситуації в місті.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради сьогодні, 17 червня.

Так, до Луцької міської ради надійшло звернення підприємця Михайла Пархомчука щодо встановлення цілодобового режиму роботи на 2015 рік для магазину «Продукти» на вулиці Гетьмана Сагайдачного, 1а та надання необхідних для цього документів відповідно до рішення міської ради.

Нагадаємо, рішенням Луцької міської ради від 23 грудня 2008 року № 33/5 «Про затвердження Правил додержання тиші в громадських місцях на території міста Луцька» (зі змінами) визначено порядок встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі та ресторанного господарства.

Згідно із інформацією, наданою Луцьким МВ УМВС України у Волинській області, неодноразових документовано підтверджених порушень норм громадського порядку щодо дотримання тиші та адміністративних правопорушень, передбачених частиною другою статті 156 КУпАП, протягом останніх трьох місяців у магазині «Продукти» на вулиці Гетьмана Сагайдачного, 1а не зафіксували. Разом з тим, Луцьке МВ УМВС України повідомило, що з початку 2015 року на прилеглій території до вказаного магазину зафіксували адміністративні порушення (задокументували 5 фактів розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п’яному вигляді громадян, які купують в магазині «Продукти» спиртні напої та розпивають їх у дворах). Також, надходили скарги від мешканців прилеглих будинків про те, що в магазині «Продукти» продають алкогольні напої у заборонений законодавством час.

Робота магазину в нічний час є однією із причин, що сприяє вчиненню правопорушень, створює складну криміногенну обстановку в районі. Враховуючи вищезазначене, Луцький МВ УМВС України у Волинській області просить залишити режим роботи магазину «Продукти» до 22:00 години.

Згідно з інформацією Луцького міськрайонного управління головного управління Держсанепідслужби у Волинській області неодноразових документовано підтверджених порушень норм санітарного законодавства щодо дотримання тиші у вказаному магазині протягом останніх трьох місяців не зафіксували.

Відділ муніципальної дружини Луцької міської ради повідомив, що документовано зафіксованих адміністративних правопорушень, передбачених частиною другою статті 156 КУпАП, протягом останніх трьох місяців у магазині «Продукти» не було. Однак, у 2014 році в цьому магазині були неодноразові порушення щодо реалізації алкогольних напоїв після 22:00 години, конфлікти з працівниками відділу під час проведення рейдів та складання протоколів.

Зважаючи на це, відділ муніципальної дружини Луцької міської ради рекомендує обмежити роботу закладу до 22:00 години.

Поряд з тим, у травні 2015 року до Луцької міської ради надійшло звернення ОСББ «Рівненська 111» щодо роботи магазину «Продукти» (зокрема щодо вказаних вище питань).

Враховуючи зазначене, пропонуємо розглянути на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради питання щодо проекту рішення виконавчого комітету Луцької міської ради «Про режим роботи магазину «Продукти» на вулиці Гетьмана Сагайдачного, 1а».

Тож, члени виконкому підтримали рішення відмовити підприємцю Пархомчуку Михайлу Михайловичу у встановленні цілодобового режиму роботи магазину «Продукти» та зобов’язати його забезпечити дотримання вимог чинного законодавства та норм громадського порядку у закладі торгівлі.

Натомість, доручили Управління розвитку підприємництва та реклами міської ради, Луцькому міському відділу УМВС України у Волинській області та відділу муніципальної дружини міської ради здійснювати контроль за дотриманням встановленого режиму роботи торгівельного закладу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
модерн Показати IP 17 Червня 2015 18:59
Блін таку точку прикрили. Де ж бухати?
луцьк Показати IP 17 Червня 2015 20:00
генделю не дали продавати бухло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus