USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцький туризм за «смішною» сумою: мільйон на два роки

5 Листопада 2014 09:59
У Луцьку вирішували, як можна залучити якнайбільше туристів.

Під час засідання Луцького міськвиконкому сьогодні, 5 листопада, представили Програму розвитку туризму в 2015-2016 роках.

Мета програми - розвиток конкурентоспроможності туристичного продукту Луцька на національному та міжнародному туристичних ринках.

На реалізацію цієї програми планується витратити орієнтовно 956 тисяч гривень, з них 830 тисяч гривень з міського бюджету. Зокрема, 50 тисяч гривень хочуть витратити на бренд-бук Луцька. Зауважимо, цю суму управління туризму та промоції Луцької міської ради Наталія Бунда назвала «смішною». Адже, з її слів, інші міста витратили на цей продукт значно більші кошти.

Завданнями цієї програми є популяризація бренду Луцька, розвиток туристичної галузі, створення конкурентоспроможних туристичних продуктів, поглиблення зв’язків з містами-партнерами, розвиток фестивального руху, презентація Луцька на виставках, форумах, конференціях, в тому числі й за кордоном, створення бренд-буку.

Відтак, завдяки цьому, переконує Наталія Бунда, ця програма дозволить створити якісний туристичний продукт і створить передумови для інвестицій. Тому очікують і збільшення кількості туристів, а, відповідно, й додаткові надходження до бюджету Луцька.



Однак, запорукою успішного виконання програми, є й проблеми, які треба вирішити міською владою. Так, зі слів Наталії Бунди, треба модернізувати комунальні об’єкти (автомобільні дороги, зовнішнє освітлення, тротуари, спортивні майданчики, фонтани, парки), реставрувати і модернізувати туристичну інфраструктуру (відкрити

для загального доступу Вежу Чорторийських, реставрувати Синагогу, вулицю Лютеранську та інші). Крім того, на думку чиновника, потрібно впорядкувати історик-культурний заповідник, створити нові туристичні маршрути, розробка маршруту «Шлях Гедиміновичів», забезпечити належну ілюмінацію туристичних об’єктів Луцька.

Член міськвиконкому Богдан Климчук поцікавився, чому до обговорення цієї Програми не запросили представників туристичних фірм. Додамо, що він також є представником туристичного бізнесу Луцька. На це Наталія Бунда відповіла, що до роботи постійно кличуть туристичні фірми, але щоразу

приходили представники 2-3 фірм, з якими й постійно співпрацюють. Однак, цієї Програми публічно не обговорювали.

Однак, члени міськвиконкому зауважили, що в Програмі немає чіткого бачення вирішення проблем, і дивувалися передбаченим сумам. Так, скажімо, 30 тисяч гривень передбачено на проведення конкурсу ресторанів та готелів міста, за результатами якого заклади отримають сертифікати про те, що Луцьк рекомендує їх.

Зауважимо, що Програму згодом розглядатимуть депутати Луцької міської ради під час сесії. А ще до сесії розглянуть пропозиції від інших суб’єктів туристичного бізнесу.

Члени виконкому підтримали Програму розвитку туризму в Луцьку на 2015-2016 роки в цілому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ирина Показати IP 5 Листопада 2014 10:22
Сначала наведите порядок на улицах города, а то какой нормальный турист захочет топтать грязь и пыль зубами жевать?
серйозно Показати IP 5 Листопада 2014 13:04
"Смішна" сума на ще смішнішу програму.
до серйозно Показати IP 5 Листопада 2014 13:09
а ви її читали?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus