USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький виконком пропонують позбавити функції затверджувати ПДП

9 Грудня 2016 15:12
Проекти детального плану території (ПДП) депутати міської ради пропонують затверджувати під час сесії, а не на засіданнях виконкому.

Про це стало відомо під час засідання Волинської обласної організації Національної спілки архітекторів України, 8 грудня.

Згадану ініціативу озвучив депутат міськради від фракції УКРОП Микита Рабан. На його думку, затвердження ПДП рішенням сесії може вберегти місто від забудов, які суперечать генплану міста.

«ПДП має бути узгоджений і відповідати генплану і зонінгу. Натомість останні 2 роки ПДП цих вимог затверджені не дотримувалися, а виконком затверджував. Це і ПДП ділянки на вулиці Наливайка, і на Львівській, де в зоні індивідуального житла запроектували багатоповерхівку, це і забудова на вулиці Глушець навпроти 4 школи, спірний ПДП ділянки на вулиці Ковельській 17, ПДП Театрального майдану, і як один з останніх прикладів – затвердження ПДП ділянки на вулиці Глушець на місці, де згідно генплану, має бути транспортна розв’язка», - пояснив депутат.

Він додав: на сьогодні в складі виконкому більшість голосів має одна сторона, а предметної дискусії найчастіше не відбувається. Адже до складу виконкому входять міський голова, його заступники та секретар міськради за посадою. Ще декілька голосів – і в міського голови є більшість, як може приймати рішення без обговорення.

Саме тому, вважає голова фракції УКРОП Ігор Поліщук, і здебільшого відбувається голосування на виконкомі. І якраз така сформована стійка більшість змогла прийняти ПДП ділянки на вулиці Глушець, який не відповідає ні генплану ні зонінгу.

«Всі норми порушені, але члени виконкому прийняли спокійно рішення і воно пішло в роботу. Якщо ж рішення прийматиметься на сесії, то питання обговорюватиметься на комісії, може, члени спілки теж візьмуть участь в обговоренні цих питань», - зазначив він.

Колишній головний художник міста Ярослав Матвіїв теж не надто довіряє членам виконкому.

«Я неодноразово був на виконкомі, і в мене кредит довіри до його членів - нульовий. Вони не вникають в суть питання, за 3 роки ніхто не цікавився що ж вони там мають розглядати на засіданні», - переконує він.

Зрештою, члени обласної організації спілки архітекторів одноголосно підтримали ініціативу депутатів міськради. Також вони порадили знайти механізм залучення членів спілки до обговорення питань щодо ПДП в міській раді, аби спеціалісти могли висловити свою фахову думку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іван Показати IP 11 Грудня 2016 00:07
Чудова пропозиція,Микито! Хоч хтось прочитав 26-ту статтю Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus