USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Луцький замок» для бюджетників: «Ми ж не «Плейбой» пропонуємо передплатити»

15 Лютого 2017 14:44
Газету «Луцький замок» пропонують передплатити школам та бюджетним установам, аби вони були в курсі міських подій і роботи міськради.

Про це заявив головний редактор газети «Луцький замок» Віктор Трофимчук під час засідання постійної комісії міськради з питань комунального майна та приватизації 15 лютого.

Депутатів, зокрема, цікавив процес роздержавлення комунальної газети. Зі слів головного редактора, газета поки не поспішає роздержавлюватися, мовляв, подивляться, як це вийде у «Волині-нової» та «Волинської газети». Щоправда, документи вже в Києві, а сам процес довготривалий.

45% надходжень газети – це кошти з бюджету міської ради. Причому, каже Віктор Трофимчук, їм вигідно працювати через бюджет, отримуючи гроші як на підтримку діяльності, аніж працювати по замовленню. Інакше доведеться ще сплачувати ПДВ. З 2010 року газеті міський бюджет виділяв по 390 тисяч гривень на рік. Тож, головний редактор вважає, що суму варто було б збільшити, хоча б на 100 тисяч гривень. Адже в газеті публікуються регуляторні акти, важливі рішення міськради, інформація від депутатів.

Тираж газети – 3 тисячі примірників. Коментуючи те, що газету виписують чимало бюджетних закладів, головний редактор каже, що це пропонують робити для того, аби працівники цих установ розуміли, що відбувається в місті.

«При всій моїй повазі, не кожен нинішній вчитель знає, хто саме міський голова. А так глянув, і знає, що в місті робиться. Ми не пропонуємо людям «Плейбой» передплатити, а газету про діяльність міськради», - пояснює він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 15 Лютого 2017 14:57
У Віктора Трофімука Правильний підхід. Скільки грошей в землю закопують. А тут жаліють дати до з90 тисяч 100 тис.для вдосконалення інформаційного простору для членів громади. Додати 100 тис. Пропозиція - як що є опір по цьому питанню. закиньте петицію на сайт міськради. Члени громади підтримають.
Ігор до Анонім Показати IP 15 Лютого 2017 16:08
Судячи з висловлювань, рівень менеджменту головного редактора газети на рівні царька-керівника колгоспу 50-х років минулого століття. В час розвитку інтернету , як показує практика, вдосконалення інформаційного простору відбувається у вигляді переходу з паперових (витратних і неконкурентних) у електронні ЗМІ. Громада цивілізованої країни в подібній ситуації вже давно б підняла питання про звернення у правоохоронні органи для притягнення до відповідальності за такі "пропозиції" під тиском.
Прикро Показати IP 15 Лютого 2017 15:11
Дрімучий-дрімучий совок.
125 Показати IP 15 Лютого 2017 15:18
Хвали, хвали мене, моя губонька, бо до вух роздеру.
qwert Показати IP 15 Лютого 2017 15:20
Поки будуть такі совкові газетки, Україна не стане європейською країною. Навчились жебрати та одне місце чиновникам вил..., вчіться нормально працювати на громаду. Депутати покажуть свою безгосподарність якщо дадуть такі кошти на сумнівної якості висвітлення.
Мартін Показати IP 15 Лютого 2017 15:43
На жаль змін немає. У час розвитку електронних ЗМІ витягують з бюджету гроші платників податків на рекламу своїх "досягнень" . Про рівень головного редактора судіть з його висловлювань. Та й чого навчать майбутнє покоління такі освітяни з рабською психологією.
Вчителька Показати IP 15 Лютого 2017 15:52
,,Не кожен нинішній вчитель знає, хто саме міський голова" - що за нісенітниця. З вчителів вже зробили не відомо кого, пане Трофимчук. А передплачувати газету чи ні, має вирішувати кожна людина особисто, в тому числі й вчителі. А те що ви друкуєте в газеті у четвер, протягом тижня можна прочитати в інтернеті у Волинських новинах або на інших сайтах. Чи ви ще скажете, що не кожен вчитель вміє вмикати комп"ютер і користуватись інтернетом. Кожен судить по собі!!!
Втомлений Показати IP 15 Лютого 2017 16:00
Ну кому вони потрібні ті газети в школах та інших установах. Дядьку є така штука як інтернет. При цьому жалюгідному тиражі 3000 екз. вони як паразити присосалися до бюджету і ще хочуть надбавки. Ця газета уже давно на себе не заробляє, навіщо її тримати?...
Бюджет Показати IP 15 Лютого 2017 16:19
Ця газета повністю безнадійна, хай роздають безкоштоіно, може хтось візьме. Змушувати бюджетників передплачувати- повний відстій, самі заробіть.
Ггг Показати IP 15 Лютого 2017 16:22
Маразм крепчает(((
F5 Показати IP 15 Лютого 2017 16:31
Тут на часі зовсім інші питання піднімати: про рівень професійної придатності редактора газети, перевірки використання виділених попередньо коштів та негайного закриття збиткового видання.
Вчитель Показати IP 15 Лютого 2017 21:45
Не пропонують, а заставляють передплати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus