USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький завод перевірить прокуратура

3 Грудня 2014 11:21
Задля детального вивчення проблеми із простоєм ВАТ «Електроетрмометрія» та невиплатою заробітної плати установу перевірить прокуратура. Також до вирішення цієї проблеми залучать робочу групу, до якої увійдуть працівники підприємства, а також юристи і посадовці Волинської ОДА.

Про це стало відомо під час візиту працівників ВАТ «Електротермометрія» до представників обласної влади сьогодні, 3 грудня.

Нагадаємо, біля стін заводу, що знаходиться на вулиці Ковельській, 40 у Луцьку, страйкувати вийшла майже сотня ображених містян. Їх обурило те, що учора, 1 грудня, голова ОДА Володимир Гунчик зазначив, що на «приборзаводі» майже ліквідували заборгованість із виплати з заробітної плати, погасивши борг у 600 тисяч гривень. Лучани запевняють, що така дезінформація стала «останньою краплею у чаші терпіння» працівників «ЕТМ». Адже, зі слів працівників, востаннє заробітну плату вони бачили в листопаді – тоді їм видали половину коштів за вересень.

Після зборів з керівником установи Юрієм Малихіним, які закінчились обіцянками виплатити заборгованості по заробітній платі, колектив вирішив шукати правди в керівників області. В холі приміщення Волинської обласної держадміністрації працівників «приборзаводу» зустрів перший заступник голови облради Олександр Пирожик, який зауважив, що після скарг громадян він подав відповідний депутатський запит до органів прокуратури для того, аби відповідні служби перевірили підприємство.
Адже, зі слів працівників, директор «Електротермометрії» навмисно намагається довести підприємство до банкрутства, безпідставно боргує виплати заробітної плати і не може надати для підлеглих елементарні умови праці.

Посилаючись на зайнятість, з людьми так і не зміг зустрітись голова Волинської ОДА Володимир Гунчик. Проте на розмову присутніх запросили перший заступник ВОДА Сергій Кудрявцев та Олександр Пирожик.
Працівник заводу Сергій Орлов розповів посадовцям, що нині завод перебуває в стані занепаду, проте ще 5 років тому, коли ним керував батько нинішнього директора, підприємство процвітало, попри те що час від часу траплялись труднощі.
З його слів, люди працюють по 5-6 днів на місяць, отримуючи по 900-1200 гривень. Проте навіть цих коштів дочекатись вчасно вони не можуть – платежі весь час затримують.
Мовляв, саме це стало причиною масових звільнень колективу. Нинішнє керівництво заводу Орлов назвав чимось схожим на «клан Януковича». Адже, з його слів, завод розграбовують його очільники, наживаючись на закупці неякісної сировини, тощо.

Натомість Сергій Кудрявцев зауважив, що змінити керівника установи влада не може, адже підприємство – приватне, а його директор є одним з основних акціонерів. Шукати підтримки посадовець порадив у профспілках, проте це викликало у людей лише сміх. Адже, з їх слів, профспілки захищають не працівників заводу, а прикривають корупційне керівництво. У відповідь Кудрявцев порадив створити власну профспілку із людей, які дійсно опікувались би їх інтересами. Також перший заступник ВОДА заявив, що він чекає пропозицій щодо вирішення ситуації, яка склалась на заводі, від самих працівників. Тому наприкінці зустрічі вирішили створити робочу групу, до якої увійдуть працівники «Електротермометрії», юристи і економісти ОДА. Таким чином працівники підприємства та владці будуть шукати можливостей вирішення проблеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Розчарування Показати IP 3 Грудня 2014 11:59
Гунчик розвалив автозавод, я не бачу смислу до нього звертатись і просити допомоги. скоро ще й область доведе до ніщити
Історія до Розчарування Показати IP 3 Грудня 2014 13:47
Гунчик- працював на Приборзаводі ( нині ЕТМ ) звідки його зільнив Олег Іванович Малихін. А потім по комсольскій лінії попав на ЛуАЗ ... Мабуть тут справа не в зарлаті працівнеків...
економіст Показати IP 3 Грудня 2014 12:11
Якщо Малихін сам не в змозі керувати, нехай найме путнього менеджера, сам же потім в шоколаді буде, якщо підприємство почне ефективно працювати.
Корінний лучанин до економіст Показати IP 3 Грудня 2014 12:50
ПУТНІЙ МЕНЕДЖЕР ІЗ НИМ НЕ СПРАЦЮЄТЬСЯ, ЦЕ ТРЕБА РОЗУМІТИ!!! КОЛИ ХОРОШИЙ ГОСПОДАР-ВЛАСНИК ЗАЦІКАВЛЕНИЙ У ВИРОБНИЦТВІ, ТО ПУТНІЙ МЕНЕДЖЕР буде до РЕЧІ! ДО СЛОВА, В УКРАЇНІ КОРУПЦІЯ НІКУДИ ПОКИ НЕ ПОДІЛАСЬ- і нею успішно користуються в тому числі і МЕНЕДЖЕРИ. Це ще буде в УКРАЇНІ тривати. довгий період
Корінний лучанин Показати IP 3 Грудня 2014 12:25
"страйкувати вийшла майже сотня ображених містян. Їх обурило те, що учора, 1 грудня, голова ОДА Володимир Гунчик зазначив, що на «приборзаводі» майже ліквідували заборгованість із виплати з заробітної плати, погасивши борг у 600 тисяч гривень. Лучани запевняють, що така дезінформація стала «останньою" - в той день 2 Грудня працівників на роботу "запрошували" по ДЗВІНКУ і через це людей було небагато - ЦЕ ПО ПЕРШЕ. ПО -ДРУГЕ, ЯК МОГЛА БРЕХЛИВА НФОРМАЦІЯ ПОПАСТИ НА СТІЛ ГУНЧИКА? СМЕРДИТЬ КОРУПЦІЙНОЮ СХЕМОЮ ! Що маю а увазі? Та Малихін забашляв комусь із чиновників ОДА що лишній раз нечіплялись! НЕХАЙ ГУНЧИК розбереться та НАКАЖЕ СВОЇХ ПІДЛЕГЛИХ ЗА ЯВНУ БРЕХНЮ! ЦЕ Ж ЩО, ЖИТТЯ ПО НОВОМУ? КЕРІВНИЦТВО ЗАВОДУ - ЦЕ ГНИЛА КОРУПЦІЙНА КОМАНДА ще із часів тарого МАЛИХІНА О.І, який її ВИРОСТИВ!!! В 2003-2005рр середня з/п по заводу була десь приблизно 1000грн., а в "керувателів" заводу(замів) сягала порядку 20000грн. і більше( без врахування Малихіна О.І). Так що цей НАРИВ потихеньку зрів. У розвиток виробництва нічого не вкладалось. У нормального порядного, думаючого бізнесмена-керівника такого не може бути!!! Ця недоросль Малихін до них не відноситься!
знаю до корінного лу Показати IP 3 Грудня 2014 12:46
не чіпайте батька, при ньому завод процвітав і всі працівники були задоволені і роботою і з/п!!! а те, що команда, яка керує заводом, а це не один Малихін Ю., а ВСІ КЕРІВНИКИ ПІДРОЗДІЛІВ, які керують, то це вони "знавці" цієї галузі і заганяють завод до банкрутства!! правда, що потрібен хороший менеджер! але при тому, потрібно всю гниль звільнити!!! і лише тоді завод буде знову процвітати! дуже хочеться, аби це таки сталось!!!!!!!!!
Корінний лучанин до знаю до корінного лу Показати IP 3 Грудня 2014 13:06
БАТЬКА так згадали, між іншим. Але і він був не подарунок долі для заводчан . Він був ПАХАНОМ на заводі, бо АКЦІЇ НАГЛО ПРИБРАВ( був ще тоді на заводі "діяч" махінатор Чижик по по акціям) і неугодних звільняв. До прихода сімейства малихіних на заводі було нормальне КЕРІВНИЦТВО , а тодішня компартійна братія його усунула, Це тоді, було, я б сказав ПРО УКРАЇНСЬКЕ КЕРІВНИЦТВО - Філіпчук В.О.- директор, Нестерук А.А (нині покійний) - головний інженер якого тоді братва компартійна зїла і на його місце посадила старого Малихіна. Ось так воно було. А нині треба розвязувати цей гордіїв вузол.
знаю до Корінний лучанин Показати IP 3 Грудня 2014 13:14
знаєте, можна подумати, що Ви просто ангел, в першу чергу потрібно подивитись на себе, сумніваюсь, що за Вами немає грішків, а по друге, якщо Ви все так знаєте, то зробіть, що б завод знову запрацював, а не тільки звинувачуєте всіх і вся!!! а базікати багато хто мже, а от зробити?..... мало хто!!!! то вперед, ідіть на завод і робіть!
лучанин Показати IP 3 Грудня 2014 13:04
пирожика і кудрявцева на завод щоб працювали і отримані кошти отримували свої родини
Че Показати IP 3 Грудня 2014 13:12
дурні з луцьтепло теж надіялись на панську ласку, і шо ? а нічого!!!!
балакун до Че Показати IP 3 Грудня 2014 13:39
Це Вам нічого, а комусь ого-го-го...
ЯЯЯ Показати IP 3 Грудня 2014 13:49
Луцьктепло! Дотискуй свої права, створюйте свої профспілки, а тоді новий трудовий договір - і тоді ПРАЦІВНИКИ на чолі з НОВИМ ГОЛОВОЮ ПРОФСПІЛКИ - качайте свої ПРАВА перед директором! А ще подавайте свої звернення до ПРОКУРАТУРИ, МІЛІЦІЇЩ що порушуються Ваші ПРАВА. Головне будьте всі разом, щоб колектив був - ОДНИМ ЦІЛИМ!!!! ЕЛЕКТРОТЕРМІЯ - Ви МОЛОДЦІ, ДОБИВАЙТЕ всіх "януковських псів".
Корінний лучанин до ЯЯЯ Показати IP 3 Грудня 2014 15:07
ТРОХИ не по ТЕМІ я ВАМ скажу, але щоб знали. На ТЕРМОМЕТРІЇ ХОРОШИЙ БУВ КОЛЕКТИВ І Є! Після аварії на Чорнобилі був(ла) якийсь компартійний зїзд чи всесоюзна конференція і на той форум АКТИВІСТИ КОЛЕКТИВУ підготували лист із добровільними підписами працівників ПРО ЕКОЛОГІЧНУ БЕЗПЕКУ ОТИХ ЯДЕРНИХ РЕАКТОРІВ І ОХОРОНУ ДОВКІЛЛЯ та доставили у МОСКВУ. Який тоді був ПЕРЕПОЛОХ у ЛУЦЬКУ та місцевої компартійної братви. Хто зачинщики , хто підписав,як посміли - це виясняли оті місцеві комуняки. Опісля пройшли збори і не одні. Від своїх думок ЛЮДИ не відмовлялись. ЦЕ ХАРАКТЕРИСТИКА КОЛЕКТИВУ ТА ЙОГО ДУХУ!!! ДО РЕЧІ, хочеться і діяльність народного РУХУ на заводі і його очільника Харченка О, який був очільником і Волинського КРАЙОВОГО ОСЕРЕДКУ.
Дожились до ЯЯЯ Показати IP 3 Грудня 2014 15:20
Все правильно! Добийте і шукайте роботу. Бо підприємство вже ніколи не запрацює, адже продали найцінніше: права на виготовлення лічильників іншим. Залишилось Вам пляшки збирати, або красти в місті. Кращий вихід, - в село на панщину там хоча б з голоду не дадуть вмерти.
лучанин Показати IP 3 Грудня 2014 15:32
Вся сімейка Малихіних живе за рахунок підприємства , яке" почесний " голова правління О.І Малихін у свій час грабував ,як тільки міг.
Корінний лучанин до лучанин Показати IP 3 Грудня 2014 17:33
Та я б вам поставив 1000 балів, за стислість та ясність, але не поміщається! Бо тут все чітко зрозуміло заводчанам і та знаючим людям!
Анонім Показати IP 3 Грудня 2014 15:43
у таких "ефективних" власників держава повинна відбирати заводи,тим більше,що вони їх не будували, а лише прихватизували, по-моєму, держава має на це право. Якби у нас була справжня профспілка, вона б цього добилась, а прокуратура, як завжди все замне за бабло, в найкращому випадку люди й надалі будуть працювати за копійки, а потім їх ще довго й нудно випрошувати у "горегосподарників" - СТИДОТА, до чого докотились українці
луцьктепло Показати IP 4 Грудня 2014 12:10
Ви ще надієтеся на прокуратуру - на луцьктепло також надіялися і свідчення давали про махінації і розкрадання. Та керівники-корубціонери зуміли домовитися з прокуратурою. Фінінспекція накопала багатотисячні зловживання - та нікого до відповідальності не притягнули. Романюк обіцяв звільнити керівників та передумав. Надія одна: не допустити таких керівників до роботи. Для них кабінети - сміттєві баки. А профспілку або розгонять, або як на теплі поставлять свого, який і рота не роззявить проти директора, а буде "одобряємс". Федерація та обкоми (старі клячі - пенсіонери) отримують багатотисячні зарплати з ваших внесків і ні з одним керівником сваритися не будуть: вони нічого не чують і не бачать і думають лише якомога більше просидіти на теплих місцях на благо своїх дітей, сімей. Про свої обовязки вони не згадують і перед вами не звітують. Це КОРУБЦІОНЕРИ від профспілки. Тільки разом брати владу в свої руки. Іншого виходу НЕМАЄ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus