USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцький КРК забруднює природу відходами, – екологи

27 Грудня 2010 15:43
Відповідальні особи ВАТ «Луцький КРК» не уклали договорів на вивіз відходів макулатури, твердих побутових відходів зі спеціалізованим підприємством, що призвело до їх накопичення на території підприємства та сприяло виникненню засмічення.
До такого висновку прийшли працівники Державної екологічної інспекції у Волинській області, провівши планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства підприємством ВАТ «Луцький картонно-руберойдовий комбінат» за участі представників відділу екології Луцької міської ради. Про це повідомили у прес-службі Держекоінспекції.
Під час проведення перевірки було виявлено ряд порушень при здійсненні операцій поводження з відходами.
На території підприємства зафіксований факт засмічення двох земельних ділянок відходами вхідних компонентів для виробництва картону та відходами металообробки.
Крім того встановлено, що очисні споруди ВАТ «Луцький КРК» заповненні муловим осадом і потребують очищення. Питання знешкодження мулу, який утворюється на очисних спорудах, не вирішено.
За матеріалами перевірки складено 6 протоколів про порушення вимог природоохоронного законодавства. 5 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності на загальну суму 1836 гривень.
За засмічення земельної ділянки нараховані збитки на суму 101775 гривень. Працівники Держекоінспекції видали припис на усунення виявлених порушень.
23 грудня 2010 року при проведенні перевірки щодо виконання припису інспектори з охорони навколишнього природного середовища на територію ВАТ «Луцький КРК» допущенні не були.
Про факт недопущення представників Держекоінспекції на територію підприємства складено відповідний акт.
Матеріали передані у Волинську міжрайонну природоохоронну прокуратуру для прокурорського реагування.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus