USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцький відділ ведення державного реєстру отримав нову техніку. ФОТО

22 Квітня 2009 12:37
Луцький відділ ведення Державного реєстру виборців отримав три багатофункціональні пристрої та потужний комп’ютер з блоком безперебійного живлення. Техніка для належної організації Державного реєстру виборців та проведення виборів в Україні надана за підтримки Європейського Союзу та координатора проектів ОБСЄ в Україні, – 22 квітня інформують «Волинські Новини».
 
Як повідомили у департаменті інформаційної політики Луцької міської ради, загалом Центральна виборча комісія як розпорядник реєстру отримала техніки на суму 1,6 мільйона гривень, яка надана безкоштовно. Луцький відділ ведення реєстру одержав техніку від ЄС першим на Волині.
 
Начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Наталія Гальченко вважає, що ці три багатофункціональні пристрої та потужний комп’ютер з блоком безперебійного живлення значною мірою поліпшать технічний бік майбутніх виборів у Луцьку.
 
«Друкування списків виборців завжди відбувалося важко, у авральному режимі. У Луцьку це займало до тижня часу, і при тому часто не витримувала непристосована до таких обсягів роботи техніка. Адже у місті Луцьку нараховується приблизно 160 тисяч виборців. З новими швидкісними принтерами, сподіваємося, ця проблема  зникне взагалі: списки виборців вдасться надрукувати не більше, ніж за два дні. Отримані багатофункціональні пристрої стануть просто незамінними при друці повідомлень виборцям під час первинного, щорічних уточнень, довідок про включення до Реєстру, повідомлень при внесенні змін до персональних даних. Нове законодавство передбачає інформування виборця про будь-які зміни у записі про нього у реєстр», – розповіла Наталія Гальченко.
 
Три дуплексні друкуючі пристрої Konica-Minolta bizhup-250 дозволяють автоматично друкувати з обох боків аркуша та мають високу швидкість друку. Їх сьогодні встановили у приміщенні Луцького відділу ведення Державного реєстру виборців спеціалісти сервісного центру Koniсa з міста Рівного. Оплату усіх робіт зі встановлення та налаштування техніки взяла на себе Центральна виборча комісія.
 
Разом з тим, як зазначають у відділі ведення Державного реєстру виборців, успіх організації і проведення виборів не залежить тільки від технічного оснащення цього процесу. Організовано та без збоїв і нарікань проведені вибори – це і пристосованість приміщень для роботи комісій і голосування, і професійний рівень їх членів, і чисті, актуальні та вивірені списки виборців – наголошує Наталія Гальченко.
 
Довідково:
 
Державний реєстр виборців – це автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для зберігання та обробки даних про виборців. Основним завданням Реєстру є забезпечення державного персоніфікованого обліку громадян України, які мають право голосу відповідно до ст.70 Конституції України, та складання списків виборців для всеукраїнських і місцевих виборів та референдумів.
 
Створення Державного реєстру виборців в Україні є необхідним елементом демократизації суспільства. Такі державні реєстри діють у Швейцарії, Бельгії, Голландії, Угорщині, Албанії, країнах Балтії. Формування та ведення цього реєстру забезпечить прозорість і чесність проведення виборів, уникнення фальсифікацій, дублювань, інших помилок, дасть можливість спростити процес складання виборчих списків та своєчасно вносити до них зміни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus