USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Луцький замок залишиться без картинної галереї?

10 Грудня 2008 19:36
Картинна галерея Волинського краєзнавчого музею, розміщена у Луцькому замку, із 1 січня 2009 року припинить свою роботу. Причина цьому – незадовільні мови для зберігання там творів мистецтва, – повідомляє 10 грудня репортер «Волинських Новин».
Як розповів під час засідання організаційного комітету з відзначення 70-ї річниці утворення Волинської області директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк, уже є припис Міністерства культури України про неможливість експонування  у картинній галереї Луцького замку творів мистецтва. Їх до 1 січня 2009-го мають перевезти у Волинський обласний краєзнавчий музей.
Хоч у самому музеї, зі слів його керівника, – справи не набагато кращі. Пан Силюк наголосив, що з 1983 року коштів, необхідних для нормального функціонування цього закладу культури, не надходило. У фондах Волинського краєзнавчого налічується 130 тисяч експонатів. Але можливості гідно представити усіх їх поціновувачам немає, – зізнався він. 2009-го цьому музею виповниться 80 років, і пан Силюк бідкався, що їх приїдуть вітати чимало людей, а проблема коштів не дозволить достойно представити їм багатства Волинського краєзнавчого.
Отож, із приводу дискусії щодо заходів, які будуть проведені з нагоди відзначення 4 грудня 2009-го 70-ї річниці утворення області, Анатолій Силюк зазначив: треба думати не лише про створення, а й про зберігання. «Працювати на імідж області», – уточнив він. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus