USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Львів’янам роздають землі, а волинським АТОшникам – відмови

30 Серпня 2017 18:04
Працівники обласного управління Держгеокадастру безпідставно відмовляють волинським АТОшникам та їхнім сім’ям у виділенні землі, натомість ці ж ділянки дають «своїм» людям.

Про це йшлося під час круглого столу в Луцьку в конференц-залі готелю «Україна» за участю голів сільрад, ОТГ, депутатів місцевих рад Волині 29-го серпня.

Голова центру допомоги учасникам АТО, заступник голови «Спілки воїнів АТО Волині» Ярослав Мудрик із обуренням розповів, що в Держгеокадастрі землі дають в ручному режимі.

«У вас відбувається просто бардак. Хлопці пишуть заяви на отримання земельної ділянки, їм дають відмови, а через короткий термін ми дізнаємося, що ці ж ділянки дають львівським людям. То як це називається? Це просто банда!» - з обуренням розповів Мудрик.
І на підтвердження слів його військовий побратим показав два документи: один із відмовою волинянину, а інший із наданням дозволу іншій людині на одну й ту ж земельну ділянку.

Така ж проблема і на території Заборолівської ОТГ, про що розповів виконувач обов’язків старости Анатолій Ковальчук.

«Виділення дозволів на земельні ділянки від геокадастру відбувається зі значними порушеннями, адже одному АТОшнику дали відмову, а наступного дня приходить людина вже з готовим дозволом. То який у вас підхід?! Ви просто ведете торги: тому дам, а тому не дам, вочевидь, маючи від цього особисту вигоду. Більше того, був випадок, коли земельну ділянку дали учаснику АТО на території фермерського господарства, а потім бігали й просили в сільради дати якусь іншу, бо ж зробили порушення. До вас (ВН, - обласне управління Держгеокадастру) я ходжу як в школу, ледь не щодня, аби відстоювати питання АТОшників та розбиратися з тим, кому ви роздаєте землі та на яких підставах», - висловив невдоволення Ковальчук.
На це представник обласного управління Держгеокадастру лише знизувала плечима та запевняла, що всім земельні ділянки надають.

І на це голова Журавичівської сільської ради Алла Гонтар заперечила.

«Цього руко всім учасника АТО дали відмови, хоча в сільраді погодили виділення, знайшли ділянки. Але люди досі не мають земельних ділянок через рішення Держгеокадастру. Їх відфутболили та сказали знову писати заяви», - розповіла Алла Гонтар.
Начальник відділу Устилузької ОТГ Марина Повзун також зауважила, що ця структура працює з масовими порушеннями й не лише по питаннях виділення землі бійцям АТО та їхнім сім’ям.

«Щоб виставляти земельну ділянку на аукціон, то необхідно отримати погодження від сільської ради. Такого погодження не було від нашої ОТГ, натомість, вони виставили на продаж до 50 гектарів землі й зробили це заднім числом, щоб ніхто про цей аукціон не знав, а купили їх «свої» люди», - розповіла Марина Повзун.

Після наведення цих фактів, працівники Держгеокадастру таки підтвердили, що на початку цього року в більшості випадків давали відмови, а погоджували виділення лише в двох районах: Старовижівському та Ковелському.

Чому обласний Держгеокадастр давав таке вибіркове погодження – чиновники так і не змогли пояснити.
Відтак, учасники круглого столу вирішили надіслати звернення в облраду, облдержадміністрацію, аби ті надіслали звернення в столицю з пропозицією законодавчих змін, щоб ліквідувати неефективний орган Держгеокадастру та передати повноваження на місця.
Варто зауважити, що очільником Держгеокадастру Волинської області є Василь Василенко, якого АТОвці звинувачують у дерибані землі і ця ситуація влаштовує голову ОДА Володимира Гунчика.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Інженер Показати IP 30 Серпня 2017 23:44
Земля не резинова, а васі ж то відкупитися треба щоб втриматися от і обдаровує "обраних". Прикрили лавочку з роздачею землі. Давайте бігом повноваження ОТГ ще ті своїх родичів до п'ятого коліна обдарують ділянками.
Селянин Показати IP 31 Серпня 2017 01:08
Вася- цар, є в царя княжна, є дворова знать, є львівська знать, і є холопи, для княжого двору холопами є атовці , от і вся байка
Кукушка Показати IP 31 Серпня 2017 02:50
Заказуха!!!!!!!!!!!не цікаво((((((((
100% Показати IP 31 Серпня 2017 08:40
заказуха це точно! просто хтось новий хоче до влади, от і різними способами намагається скинути нинішню! сільські голови у нас такі чесні, аж тошнить!
Василь Захарович. Показати IP 31 Серпня 2017 11:58
Ярослав Мудрик молодець, що відстоює права воїнів. Головне, щоб таких людей було побільше. А земельники зовсім обнагліли. Вони морочать голову довго, іноді роками і нічого не дають. Вони слуги народу, а виходить так, що ми слуги , а земельники царі. Я вже три роки нічого не можу добитися там. Вони хамлять, повертають постійно документи, заставляють постійно переписувати заяви, роблять помилки в рішеннях і знову завертають справу назад. А в результаті ніякого ефекту. Гнати їх в шию з Волині. Таке враження, що це якісь "заслані козачки". Скільки ж можна терпіти безлад в державних органах влади.......((((
Наглядач Показати IP 31 Серпня 2017 19:21
Яка заказуха!!! Що тут замовляти , всі і так все знають !!! Про Львівські фірми і космічні ціни, роздача земель під покладами бурштину, торфу!!! Квартири на Яровиці, будинки в Іспанії . Надія була на прокуратуру але ж взяли головним юристом дружину прокурора на роботу.....ржу! До атовців і їх сімей ставляться зверхньо як до по прошайок! Все ж як бумеранг ....памятайте! А землевпорядники молодці , гуртом -сила !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus