USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Львівський «Шувар» матиме філію під Луцьком?

25 Лютого 2009 09:17
Постійна комісія Волинської обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, інвестування села та земельних відносин під час свого засідання 24 лютого обговорювала долю оптового ринку сільськогосподарської продукції на Волині, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Приводом для розгляду питання стало відповідне звернення Ковельської районної ради . За словами начальника головного управління агропромислового розвитку Волинської обласної державної адміністрації Анатолія Аршуліка, наразі є відповідні пропозиції щодо створення оптового ринку, як із самого міста Ковеля, так і з Ковельського району.
 
Голова Ковельської райради Микола Гайдучик мотивував позицію своїх депутатів тим, що у Програмі соціально-економічного розвитку області було вказано, що оптовий сільгоспринок планується саме у Ковельському районі. Серед інших аргументів – високі показники району в аграрній сфері, розташування в центрі області, розміщення зарезервованої земельної ділянки поблизу міжнародної автотраси. Проте пан Гайдучик закликав депутатську комісію Волиньради «прийняти зважене рішення, щоб задовольнити інтереси жителів області».
 
Першого заступника голови Волинської ОДА Віталія Заремби радує «прогресивна позиція» влади тих районів та міст, які вже подали пропозиції щодо оптового ринку. Проте щодо конкретної земельної ділянки, то, на думку пана Заремби, це – прерогатива інвестора. Щодо питання оптового ринку сільськогосподарської продукції вже створена відповідна робоча комісія. За інформацією пана Заремби, компанія «Шувар» розглядає можливість створення своєї філії у Луцькому районі.
 
Голова профільної комісії Валерій Діброва запропонував звернення депутатів Ковельщини взяти до відома, а також направити його відповідній робочій комісії, яка займається питанням оптового ринку.
 
Довідково:
 
Ринок «Шувар», про який зазначав під час засідання комісії Віталій Заремба, – один із найбільших ринків сільгосппродукції в Україні. Розташований у Львові на площі понад 8 гектарів.
 
Цього року перед волинської владою стоїть завдання виділення земельної ділянки для будівництва оптового сільськогосподарського ринку. Про це 24 січня під час брифінгу розповів голова Волинської ОДА Микола Романюк. За словами губернатора, він зустрічався із представниками Асоціації фермерів та приватних землевласників. Одне із головних питань, яке обговорювалося, – перспективи будівництва в області оптового сільськогосподарського ринку.
 
На це благе діло в обласному бюджеті нашкребти грошенят не вдасться, – чесно зізнався Микола Романюк. За його словами, для реалізації такого проекту потрібно приблизно 50 мільйонів доларів. На цей рік головне завдання, яке стоїть перед обласною владою, – виділення земельної ділянки та розробка проекту будівництва. Наразі працює спеціальна комісія, яка вивчає два варіанти – можливість зведення оптового ринку в Ковелі та в Луцькому районі. Щоправда, земельна ділянка, яку пропонують у Луцькому районі, – замала. За словами пана Романюка, комісія впродовж місяця має визначитися із місцем будівництва ринку.
 
Стосовно коштів, то, ймовірно, оптовий сільськогосподарський ринок створять як акціонерне товариство. Адже в такому разі вдасться залучити інвесторів, – зазначив глава ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бюрократ Показати IP 25 Лютого 2009 09:51
Отут перший заступник голови облдержадміністрації і покаже себе у всій красі і порадується разом зі своєю родиною, адже в засновниках філії компанії "Шувар" вспливе хтось із близьких вищезгаданого "старателя" та й при створенні ВАТ або ЗАТ "Оптовий сільськогосподарський ринок" інвестори внесуть кошти, а Заремба свою персону в співзасновники - інакше отримають відмову, мовляв, - "закон не велит".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus