USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Львів’яни планують збудувати на Волині оздоровчий табір для дітей із ДЦП

19 Серпня 2009 14:30
<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:2.0cm 42.5pt 2.0cm 3.0cm; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->
Львівська громадська організація «Мелодія життя» планує побудувати на Західній Україні три інтеграційних табори для дітей із церебральним паралічем, один із яких розміщуватиметься у Волинській області. Про такі плани 19 серпня розповіли заступнику голови Волинської облдержадміністрації Василю Байциму представники організації, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Як розповіли гості зі Львова, діяльність організації «Мелодія життя» спрямована на покращення життя дітей із ДЦП. Тому вони планують побудувати відповідні три архітектурно-доступні табори у Волинській, Львівській областях та на Закарпатті. Їх особливість полягатиме у тому, що вони будуть облаштовані спеціально для дітей із таким недугом, а також відпочинок у них буде фінансово доступним. У інтеграційному центрі дітей лікуватимуть арт-терапією, іппотерапією та водними процедурами.
 
У цих таборах планують працювати не тільки з дітьми, а й батьками. Адже коли народжується у сім’ї малюк із таким діагнозом, це завжди неабиякий стрес, що часто призводить до розлучень. Тому з батьками в інтеграційному центрі працюватиме психолог.
 
В обласної влади громадська організація просить лише посприяти у пошуку відповідного приміщення у рекреаційній зоні та допомогти оформити пільгову довгострокову оренду. Щодо фінансування, то організація уже налагодила співпрацю як із вітчизняними, так і з іноземними інвесторами.
 
Така ініціатива припала довподоби Василю Байциму, оскільки він сам уже не один рік цікавиться цією проблемою. Крім того, він зробив зустрічну пропозицію – розглянути умови Програми Добросусідства Польща-Білорусь-Україна, оскільки, як відомо посадовцю, польська сторона також зацікавлена у реалізації проектів щодо створення центрів для дітей із ДЦП. Таким чином можна буде отримати 90% фінансування проекту від Євросоюзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 19 Серпня 2009 16:47
Байцим вже надав фірмі Енергія податкові пільги,де фіктивно працевлаштовані інваліди,приховують податки та не платять три місяці зарплату...тепер готується дерєбан єврогрошей?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus