USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Лише ті, хто треба: як Погуляйко відкривав амбулаторію на Волині

8 Жовтня 2020 17:42
На Волині побудували нову амбулаторію. Нині її готують до відкриття, як кажуть, залишилось ще декілька штрихів. Прийняти готовий об’єкт приїхав голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко. Хоча, будівництво медзакладу розпочали ще задовго до його каденції.

Амбулаторію сімейної медицини у селі Затурці, що на Волині, чекали не один рік. Ще у 1992 році почали мову про побудову лікарні, приміщення майже побудували та доробити до кінця не вдалось. Так ось уже майже 30 років будівля стоїть занедбана, а нагальна потреба у медзакладі в Затурцях лише зростала. Планували відремонтувати хоча б частину будівлі, аби хоч одне крило перевтілити у амбулаторію – та й це не судилося. Тож, коли лише з’явилась можливість взяти участь у програмі розвитку сільської медицини, одразу відгукнулись. Так справа з «мертвої» точки зрушила у лютому 2019 року, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс», передає Під Прицілом.

«Ми поїхали на наступний день на нараду в адміністрацію, проводив її помічник Савченка, були представники всіх районів і громад, які хотіли будувати амбулаторії. Ми долучилися до цього проєкту, долучились до співфінансування 10%, ми вписалися в проєкт. Будівництво реально почалось в лютому минулого року, мало би закінчитись до кінця минулого року. Чому йшло так слабо – не мені судити, я не інженер та не фінансист», – розповідає Борис Ковальчук.

Загальна вартість робіт сягає понад 7 мільйонів гривень. І ось нарешті амбулаторію сімейної медицини у Затурцях збудували. Та як тільки приміщення ось-ось готують до відкриття, сюди навідався губернатор Волині Юрій Погуляйко.

Очевидно, Юрій Погуляйко вже взяв собі за традицію відвідувати лише ті локації області, де все зробили без нього. А ось там, де дійсно потрібна допомога влади, Юрій Погуляйко ні ногою. Бо ж піаритись треба там, де все гарне та новеньке.

«Я приїхав відкрити тому, що добудували вже при моїй каденції, і при каденції Президента Зеленського. Приїхали відкрити, щоб люди отримували якісну медицину, зараз побудуємо дорогу і всі інфраструктурні умови, щоб якісна медицина була», – зазначив голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко.

Та от подивитись на нову довгоочікувану амбулаторію не покликали навіть місцевих жителів.

«Чесно кажучи, я сам не знав, у мене були інші плани сьогодні, я планував їхати до Луцька, але мій сусід каже, що тут відкривається сьогодні амбулаторія. Ось бачите, як все приховано робиться! Питання: чому людям не дали знати, що відкривається амбулаторія? Люди прийшли і на це подивились, на всю цю пародію, на цей цирк», – розповідає місцевий житель Володимир Скібінський.

Утім, те, що тут сьогодні відкриття амбулаторії, губернатор та його однодумці одразу ж відкидають. Мовляв – це проста робоча зустріч.

«Це зустріч, а не якась урочистість, це не пафос. Ти думаєш, що ми тут балони вчепили, стрічку якусь перерізали. Це просто буденна зустріч, відкриття просте, ніхто не хоче тієї помпезності», – Юрій Погуляйко.

Так, і справді. Відкривати амбулаторію вирішили не для простих жителів, а лише для особливих. Губернатор впевнено організував зустріч, повідомив лише того, кого треба, оглянув новеньке приміщення, скажімо, прийняв уже виконану роботу. Але, от як тільки приїхали наші журналісти, швиденько покинув приміщення й продовжив розмову вже на вулиці. А важливі питання Юрій Погуляйко пішов вирішувати за зачиненими дверима, подалі від журналістів. Весь час його супроводжували охоронці, які своїми мужніми та широкими спинами так і загороджували об’єктив камери журналістів.

Відтак, і цього разу хоч і без урочистостей губернатор приїхав, подивився на новеньке щойно відремонтоване приміщення. Походив, оцінив, про щось поговорив – та й поїхав. А ось там, де необхідна допомога влади, де занедбані будівлі, немає шкіл, садочків тощо, губернатор ні ногою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus