USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Литва надала Україні нову партію військової допомоги

20 Грудня 2023 21:30
У середу, 20 грудня, до Збройних сил України прибула нова партія військової допомоги від Литви.

Як пише Європейська правда, про це інформує Міноборони балтійської країни.

Згідно з повідомленням, Збройні сили Литви перевезли та передали українським військовим необхідне польове обладнання та десятки тисяч одиниць сухих пайків.

За словами міністра оборони Литви Арвідаса Анушаускаса, різноманітне польове спорядження особливо необхідне військам у зимовий період.

«Ми продовжуємо робити все можливе, щоб полегшити важку боротьбу України проти жорстокого агресора. Кожен наш пакет підтримки – це додатковий крок до перемоги», – зазначив він.

Читати ще: Литва передала українським ВМС радіолокаційне обладнання

Окрім постійного передавання військової техніки та спорядження, Литва також активно тренує українських солдатів, забезпечує лікування та реабілітацію українців, готує експертні консультації, виділяє кошти до міжнародних фондів підтримки України.

Читати ще: Польща вже передала Україні 18 самохідних гаубиць Krab

Литва вже розробила довгостроковий план підтримки. На 2024-2026 роки передбачено новий пакет військової підтримки України на €200 мільйонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus