USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Литвинівці» – нові союзники «тимошенківців» у Волиньраді?

4 Жовтня 2008 13:59
Фракція Блоку Юлії Тимошенко, можливо, знайшла нових союзників у Волинській обласній раді. Такий висновок можна зробити з виступу Анатолія Грицюка під час колегії Волиньради. Про це 4 жовтня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
За словами голови Волинської облради Анатолія Грицюка, угода про співпрацю «Нашої України» і БЮТу на Волині була лише формальністю через позицію «нашоукраїнців». Також пан Грицюк зазначив, що «нам (БЮТу – «ВН») треба шукати партнерів для виконання «Українського прориву» на Волині». Керівника фракції Народного Блоку Литвина у Волиньраді Андрія Турака особливо зацікавило, хто саме ці партнери в облраді. У відповідь пан Грицюк сказав, що «частина з Блоку Литвина готова з нами працювати». Андрій Турак заявив, що йому як керівнику фракції «литвинівців» про це не відомо.
 
Також на адресу голови Волиньради під час засідання колегії звучали різні звинувачення. Так, депутат Юрій Єлева звинуватив Анатолія Грицюка у політичному переслідуванні через те, що постало питання про зняття Бориса Загреви із займаної посади. Проте, за словами пана Єлеви, саме внаслідок підтримки пана Загреви Анатолія Грицюка останній став головою Волинської обласної ради.
 
Довідково:
 
3 листопада 2007 року на сесії Волинської обласної ради депутат Андрій Турак оголосив заяву про створення фракції «Перспектива», до якої ввійшли 12 депутатів. До нової фракції увійшли чотири депутати з Народного блоку Литвина та вісім – із фракції БЮТ. Таким чином більшість БЮТ-УНП, котра нараховувала 48 депутатів, тоді втратила вісім голосів. «Перспективи» не стало після прийняття закону про імперативний мандат.
 
Другий раз БЮТ втратив більшість у Волинській облраді після того, як «Наша Україна» позбавила мандатів двох депутатів-«рухівців», а депутати від УНП перестали підтримувати «біло-сердечних».
 
Станом на 15 вересня, як стверджував керівник Волинської обласної ради, бютівці вели переговори із політичними силами, які там представлені, навіть із найменшими. Для мінімальної більшості у Волиньраді «тимошенківцям» не вистачає одного голосу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Перспективний Показати IP 4 Жовтня 2008 16:53
От Тураку і ікнулася "Перспектива"
Анонім Показати IP 4 Жовтня 2008 18:12
Турак, тримайся!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus