USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Любешівські владці попросили Вілкула розчистити Стохід

29 Березня 2013 17:30
Покращити ситуацію із підтопленням у Любешівському районі допоможе розчищення та поглиблення річки Стохід. Саме про це і прохали віце-прем’єр міністра України Олександра Вілкула під час його візиту на Волинь.
Про це у коментарі «ВН» повідомив перший заступник голови Любешівської РДА Володимир Русинчук 29 березня.
Мешканець села Заріка поблизу Любешова Сергій Русило розповів, що захисна дамба в райцентрі рятує від підтоплення тільки це селище. А село Заріка під Любешовом продовжує підтоплювати. Мовляв, на полях і в підвалах уже «стоїть» вода. І з «льохів» довелося виймати картоплю. «Там дамба мусово», - переконаний Сергій Русило.
Та, на думку Володимира Русинчука, будівництво дамби в селі Заріка не має перспективи і є не дуже актуальне. Так, більш ефективним було б розчищення старого і основного русла річки Стохід. Мовляв, із ним погоджуються і місцеві мешканці.
«За ці роки проводилася і меліорація, і були й інші негативні фактори, які вплинули на саму річку. І сама спроможність річки для того, щоб скоріше сходила вода на сьогоднішній день дуже маленька», - зауважив перший заступник голови РДА.
Тож, під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром України Олександром Вілкулом однією із пропозицій любешівських владців була саме розчистка річки Стохід «від Любешова і до місця, де вона впадає в Прип’ять поблизу села Сваловичі». «Я рахую, що це буде допомагати… Вода буде скоріше сходити і не буде такого питання підтоплення», - зазначив Володимир Русинчук.
Зі слів посадовця, ускладнити роботу може лиш те, що усе це є територією національного природного парку.
Любешівська влада і сама намагається боротися із можливим підтопленням. Так, на боротьбу зі стихією з резервного фонду районного бюджету уже виділили 15 тисяч гривень. А вчора, 28 березня, голова Любешівської РДА підписав розпорядження про виділення 10 тисяч гривень управлінню водного господарства на попередження підтоплення. Як зазначив Володимир Русинчук, їх використають, наприклад, задля ліквідації можливих проривів дамб.
А щодо, власне, села Заріка, посадовець додав, що у межах протиповеневих заходів у 2011 році приблизно 200 тисяч гривень використали для будівництва дороги в селі. «Це підняття дорожнього полотна і влаштування настилу», - зауважив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus