USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Магнер вийшов із СІЗО під заставу

15 Лютого 2019 20:20
Голова Херсонської облради Владислав Мангер, якого підозрюють в організації вбивства радниці міськголови Херсону Катерини Гандзюк, вийшов із СІЗО.

Про це повідомляє Громадське.

«Скажу тільки одне: треба далі співпрацювати зі слідством для того, щоб знайти реальних злочинців. Я повністю готовий допомагати й спрацювати скільки це буде потрібно слідству», — сказав він, вийшовши з СІЗО.

Підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк, Владислав Мангер вийшов з СІЗО під заставу. 2 млн 497 тисяч 300 гривень за нього вніс його ж адвокат. Звідки гроші – Мангер не відповів.

«Ніяких претензій ні до кого не маю. Думаю, в пресі треба менше писати нісенітниць і більше допомагати один одному в пошуках реальних злочинців», — додав Мангер.

Раніше адвокат Мангера Дмитро Ільченко вніс за савого підзахисного заставу в розмірі 2 млн 497 тисяч 300 гривень. На питання, звідки адвокат дістав гроші на заставу, Мангер не відповів.

15 лютого суд вирішив взяти Мангера під варту на 17 днів із правом внесення застави. Генеральна прокуратура планує оскаржити обрання запобіжного заходу й наполягатиме на скасуванні права на заставу.

У суді Мангер звинуватив в організації нападу на Гандзюк генерала СБУ Данила Доценка. У Службі безпеки України звинувачення генерала Данила Доценка в організації нападу на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк назвали «абсурдом».

За даними слідства, на початку липня 2018 року Владислав Мангер вирішив організувати умисне вбивство Катерини Гандзюк. Як зазначають в Генпрокуратурі, він пішов на злочин «керуючись особистісною неприязню, яка в нього виникла на підставі активної громадської позиції Гандзюк».

Нагадаємо, 11 лютого голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк. Прокуратура просить взяти Мангера під варту на 2 місяці без застави. Мангер, коментуючи звинувачення у причетності до вбивства Гандзюк, сказав, що не знав Гандзюк особисто, а обвинувачення назвав «взятими з інтернету». Раніше бюро Херсонської обласної організації «Батьківщини» виключило з партії Мангера, а також рекомендувало йому піти з посади.

28 січня батько Катерини Гандзюк, виступаючи на засіданні комісії щодо її вбивства, згадав прізвище Мангера. Він назвав «Батьківщину» та «Блок Петра Порошенка» «партіями вбивць» його доньки.

Херсонську активістку, а також радницю міського голови Катерину Гандзюк 31 липня облили кислотою. Вона виконувала обов'язки керівника справами виконавчого комітету Херсонської міської ради. Жінка з опіками потрапила в реанімацію. 4 листопада Катерина Гандзюк померла в лікарні. Активісти та знайомі повідомили, що вона померла від розриву тромбу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus