USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Макрон: Причетна до теракту в РФ група намагалась атакувати Францію

25 Березня 2024 13:55
Філія угруповання «Ісламська держава», яка взяла відповідальність за теракт в концертній залі Crocus City Hall у Підмосковному регіоні РФ, здійснила кілька спроб атак на території Франції.

Як повідомляє «Європейська правда», про це заявив французький президент Еммануель Макрон, якого цитує Le Parisien.

Французький президент коментував рішення уряду підняти рівень терористичної загрози в країні до максимального після подій в РФ.

Коли його спитали про теракт у РФ, він сказав, що те саме угрупування, яке причетне до подій у Crocus City Hall, «здійснило кілька спроб на нашій землі за останні місяці».

Нагадаємо, 22 березня група озброєних людей відкрила вогонь з автоматів у концертній залі в місті Красногорськ перед початком концерту гурту «Пікнік». Терористичне угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за напад, у якому загинули щонайменше 137 людей.

Читати ще: Жахливий теракт у Підмосков’ї – це удар по Путіну, який обіцяв Росії безпеку, – ЗМІ

В резиденції французького прем’єр-міністра раніше заявляли, що причетне до теракту угруповання «загрожує Франції і було причетне до кількох нещодавніх зірваних атак у кількох європейських країнах, включаючи Німеччину і Францію».

Макрон висловив побажання «знайти винних якомога швидше» і закликав продовжувати «ефективні дії проти цих груп, які планують напади в декількох країнах», пообіцявши «посилення співпраці» з Росією в цьому питанні.

Напередодні у Франції після подій у Росії оголосили про підвищення рівня терористичної загрози до максимального.

Це рішення було ухвалене на засіданні Ради оборони в Єлисейському палаці напередодні пізно ввечері, передає Укрінформ з посиланням на офіційну сторінку прем’єр-міністра Габрієля Атталя в соцмережі Х.

«Після теракту в Москві президент Франції скликав засідання Ради національної оборони і безпеки. Зважаючи на те, що відповідальність за напад взяла на себе Ісламська держава, а також на загрози, що стоять перед нашою країною, ми вирішили підняти рівень Vigipirate (Віжіпірат- рівень терористичної загрози – ред.) до найвищого – надзвичайна атака», – йдеться в повідомленні.

За висновками уряду організація Ісламська держава загрожує Франції та була причетна до низки нещодавніх зірваних атак у кількох європейських країнах.

План Vigipirate діє з 1978 року і застосовується не лише на території Франції, але й поблизу французьких дипломатичних представництв.

Активований у неділю рівень «надзвичайна атака», може бути введений в дію одразу після нападу або якщо ідентифікована чи неідентифікована терористична група починає діяти, як це було у випадку з Москвою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 25 Березня 2024 14:26
Ахаха так так тi ж самi таджики.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus