USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Жахливий теракт у Підмосков’ї – це удар по Путіну, який обіцяв Росії безпеку, – ЗМІ

24 Березня 2024 22:34
Лише через тиждень після того, як Володимир Путін отримав свій п’ятий президентський термін, Росія поринула в бійню та безлад. Жахливий напад на величезний концертний майданчик і торговий комплекс «Крокус Сіті Хол» під Москвою, відповідальність за який взяла на себе ІДІЛ, призвів до загибелі та поранень сотень невинних людей.

Про це йдеться у матеріалі CNN, передає УНІАН.

Видання нагадує, що, за даними російської влади, чотирьох людей, підозрюваних у скоєнні нападу, затримали біля кордону Росії з Україною. При цьому Путін сказав, що вони планували перетнути кордон з Україною – Київ заперечує будь-який зв’язок із нападом і попереджає, що Росія може використати це як привід для ескалації свого вторгнення.

Читати ще: Британія зробила попередження Путіну на тлі теракту в Підмосковʼї, – The Telegraph

«На тлі побоювань щодо нових нападів посилено заходи безпеки на ключових транспортних вузлах по всій Росії. Публічні концерти та спортивні заходи перенесено. Навряд чи це та стабільність і безпека, яких так багато росіян очікували, коли голосували за президента Путіна», – пише видання.

Зазначається, що протягом багатьох років Путіна вважали лідером, здатним гарантувати порядок «у цій величезній, бурхливій країні», але сьогодні Росія виглядає більш небезпечною та нестабільною, ніж будь-коли за 24 роки правління Путіна. При цьому зараз «увага зосереджена на очевидному повторенні в Росії широкомасштабних терористичних нападів джихадистів, не пов’язаних з війною в Україні чи внутрішнім протистоянням Кремлю».

«Що ще гірше – на початку березня США та інші західні уряди попередили про ... таку атаку. Представники США кажуть, що повідомляли Росію про розвідувальні дані місяцями. Але чомусь Путін вирішив проігнорувати це, назвавши попередження «провокацією з метою залякати та дестабілізувати наше суспільство». ... Для лідера, який пообіцяв безпеку та стабільність росіянам, великий напад на російську землю є ще одним потужним ударом», – констатує видання.

Як інформували, ввечері 22 березня у Москві стався масштабний теракт. За інформацією росЗМІ, невідомі в камуфляжі відкрили стрілянину з автоматів по відвідувачах концерту групи Пікнік.

Внаслідок атаки загинули щонайменше 133 осіб, іще 154 отримали поранення.

Згодом відповідальність за теракт узяла на себе терористична організація ІДІЛ. При цьому російський диктатор Володимир Путін виступив зі зверненням, у якому пов’язав напад терористів з Україною, та провів аналогію зі злочинами нацистів у часи Другої Світової війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
О Показати IP 25 Березня 2024 07:26
Хай згадає Алеппо і ще багато злодіянь проти людства. Розплата рано,чи пізно буде.
Мда…. Показати IP 25 Березня 2024 07:55
Жахливий )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus