USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьк приїхали маленькі гості з Луганська

3 Січня 2015 15:21
Дітей, які приїхали гостювати під час Різдвяних свят на Волинь з містечка Кремінна Луганської області, у Луцьку зустріли святковим новорічним дійством та подарунками від благодійників.

З проханням прийняти на Різдвяні свята до Луцької міської ради звернулось керівництво Луганської області, на що місцеві владці відповіли згодою. Так, на Волинь прибуло двадцять дітлахів у супроводі двох вчителів, які будуть гостювати тут до 12 січня.

На Волині дітей чекає насичена культурна програма – їм покажуть Луцький замок зі Старим містом, проведуть екскурсію Луцьким краєзнавчим музеєм та Зимнівським монастирем. Не менш насиченою буде і розважальна програма, яка передбачає відвідування комплексу «Adrenalin-city», новорічної ялинки тощо. Також діти матимуть змогу дізнатись про традиції святкування Різдва у Західній Україні, оскільки безпосередньо зможуть відсвяткувати День народження Ісуса у волинських сім’ях.

Луганчани подякували волинянам за теплий прийом та запросили при нагоді відвідати Кремінну:

«Дякую організаторам нашої подорожі і тим, хто приймає нас за таку несподівану, вражаючу і теплу зустріч - ми були дуже вражені. Ми приїхали сюди для того, аби знайти справжніх друзів - щоб ця зустріч була не останньою і ми змогли продовжити наше спілкування. Ми сподіваємось, що дізнаємось багато цікавого».
У знак подяки міському голові Миколі Романюку вручили ікону, а директору луцького інтернату, де проживатимуть дітлахи протягом візиту, - картини на шевченківську тематику.
Не обійшлось і без подарунків для гостей зі Сходу – кожному з дітей вручили солодощі, а також подарунки від Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія. Україна». Зі слів керівника фонду Людмили Лонюк, кожен з цих подарунків збирали німецькі сім’ї, тому їх вміст буде сюрпризом для кожного:

«Коли ми дізнались, що ви приїхали, ми не могли стояти осторонь і долучились до хорошої справи. А також, щоб ви відчували себе більш гостинно, дітки, які живуть в Німеччині разом з сім’ями, складали ось такі подарунки. Що там – ми не знаємо. Але з самими теплими і хорошими побажаннями вони передали їх для вас».
Попри те, що діти приїхали у Луцьк тільки сьогодні, декому тут вже сподобалось настільки, що повертатись додому вони не хочуть. Як-от 12-річна Дар'я Білоус з Кремінної, яка раніше ніколи не була на Заході України.
Дівчина каже, що зустріли їх на Волині дуже тепло і привітно. Дар'ю не турбує відсутність снігу у Луцьку – каже, що «вдома вже на той сніг надивилась». Натомість, з терпінням чекає моменту, коли їй покажуть Луцький замок та інші визначні місця Волині:

«Ми приїхали тільки сьогодні, але мені вже дуже подобається тут. Я навіть не хочу від’їжджати звідси».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
мати Показати IP 3 Січня 2015 15:58
Видно, що у цих дітей НОРМАЛЬНІ (здорові на голову) батьки - не злякалися відпустити дітей до "бандерівців". Так що не все так погано.
Луцк до мати Показати IP 3 Січня 2015 18:27
І Микола Ярославович передав колорит теплої турботи про цих дітей з боку влади не тільки у Луцьку, а й у усій Україні.
месник до Луцк Показати IP 4 Січня 2015 07:48
Микола Ярославович, я розумію що нехай всохне та рука , що себе обділила, но вже самому писати про себе, якось стидно маэ бути!!! Хочу зауважити що подарунки, прийом, та все інше, зроблено за рахунок меценатів та бюджетних коштів! Тому піаритись за кошти платників податків не треба!!! Ось колиб, Ви самі, за свої кровні придбали тоді інша розмова була!!))) А взагалі , ніякими подарунками і привітністю не перекриэш той страх, який пережили ці малюки!!! Шкода що тільки зараз ми це усвідомлюэмо!!! Жага до влади, гроші, забрали у цих дітей дитинство!!!! Ми дорослі, по примітивній логіці думаэмо що подаруночками ми можемо виправити свої помилки, але нажаль за практикою, все погане залишаэться осадом у душі кожного, і рано чи пізно вспливаэ!!
Анонім до мати Показати IP 3 Січня 2015 18:48
Дуже хочеться, щоб ці діти пам'ятали добре відношення до них тут, на заході держави. Бо до Львова іздили діти з Донбаса на свята, але чомусь нічого з тих гостин не винесли. І в батьків іх вдячності за відпочинок дітей не було............
Хлоп Показати IP 3 Січня 2015 20:14
Але ж тi дiти, що ми змогли привезти, не бачили ще смолоскипноi ходи, щоб винести з гостин((
коля Показати IP 4 Січня 2015 00:40
коментар було видалено
коля Показати IP 4 Січня 2015 00:41
коментар було видалено
Тетяна Показати IP 4 Січня 2015 01:11
Дуже вдячна лучанам за теплу зустріч наших діточок, а також за таку можливість пізнати краще нашу Україну. Я вірю, що наших дітей та нашу КРАЇНУ чекає світле майбутне. Слава Україні!
Анонім до Тетяна Показати IP 4 Січня 2015 07:07
Героям Слава!
коля Показати IP 4 Січня 2015 02:21
коментар було видалено
коля Показати IP 4 Січня 2015 10:53
коментар було видалено
коля Показати IP 4 Січня 2015 10:53
коментар було видалено
коля Показати IP 4 Січня 2015 11:03
коментар було видалено
коля Показати IP 4 Січня 2015 12:48
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus