USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Маленьким лучанам із особливими потребами подарували якісні іграшки

17 Жовтня 2019 09:58
У семи дитячих навчальних закладах Луцька створено групи для особливих діток, що потребують корекції розвитку, виховання за особливими програмами. Справжнім святом для таких малюків стало вручення подарунків – якісних пластмасових іграшок, які передали дітям в рамках акції «Подаруй дитині іграшку».

Приємна подія стала можливою за ініціативи отця кафедральної парафії св. Петра і Павла Римсько-Католицької Церкви Павла Хом’яка, першого заступника Луцького міського голови Григорія Недопада та небайдужих підприємців Луцька, які надали набори іграшок. До організації заходу долучилися заступник міського голови Ірина Чебелюк, начальник управління освіти Зіновія Лещенко та начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан.

«Можливість організувати такий захід подарувала нам дуже позитивні емоції, – зауважив Григорій Недопад. – Завітали до діток, які відвідують групи компенсуючого типу, а отже потребують постійної уваги, корекції розвитку, часто – тривалої реабілітації або й лікування. Щира подяка Отцю Павлу Хом’яку, який надав благодійну допомогу, а також всім організаторам маленького і несподіваного дитячого свята. Понад тисячу дітей із особливими потребами живуть і виховуються у Луцьку. Висловлюю щиру подяку управлінню соціальних служб, нашим освітянам, які ведуть постійну і результативну роботу з такими дітками, використовують сучасні методики навчання та реабілітації, активно впроваджують систему інклюзивної освіти, що дозволяє дітям із особливостями психофізіологічного розвитку навчатися в умовах загальноосвітніх навчальних закладів, ставати повноцінними учасниками дитячих колективів».
«Луцька міська рада активно працює в інклюзивному форматі, допомагає діткам з особливими потребами влитися в дитячий колектив, розвиватися і пізнавати світ, – зауважила Ліна Галан. – Ми докладаємо максимальних зусиль для того, щоб такі дітки отримували кваліфіковану допомогу з раннього віку. Використовуємо сучасні розвиваючі методики, залучаємо фахівців і створюємо умови для того, щоб діти мали щасливе і цікаве дитинство. Діти отримали чудові подарунки, які забезпечать їм позитивні враження і сприятимуть у розвитку в ігровій формі. Акцію ми не приурочували до якоїсь події, це стало просто ще одним проявом уваги до діток з особливими потребами».

Посадовці Луцької міської ради також оглянули стан дитячих садочків, серед яких і ті заклади, де найближчим часом будуть запроваджені енергозберігаючі заходи по утепленню і модернізації фасадів та приміщень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus