USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Малолітніх злочинців у Луцьку побільшало майже на половину

6 Жовтня 2009 17:41
У порівняні з 2008 роком кількість дітей, які вчинили злочини у групах, за дев’ять місяців 2009 року зросла на 42%: з 45 до 64 у віці з 16 до 17 років.  Про це 5 жовтня повідомив начальник кримінальної міліції у справах дітей УМВС України у Волинській області Іван Пікун на засіданні комісії з питань захисту прав дитини на тему: «Профілактика підліткової злочинності, дитячої бездоглядності та безпритульності» - інформує репортер «Волинських Новин».
Окрім того на 47 % зросла кількість групових злочинців у віці 14-15 років. Коли  за січень-вересень 2008-го їх було всього 9, то за аналогічний період 2009-го їх зафіксували уже 19.
Серед луцьких шкіл, учні яких скоїли правопорушення лідирують ЗОШ № 17 — 5 випадків та Луцька вечірня школа — 6 випадків. Як повідомив начальник управління освіти  Луцької міської ради Сергій Калуш з виявлених правопорушень 41% припадає на учнів випускного класу.
Серед популярних злочинів неповнолітніх дрібне хуліганство, поява в нетверезому стані, дрібні крадіжки та навіть непокора працівнику міліції. До слова, дрібні крадіжки, вказує пан Пікун, діти здійснюють переважно в супермаркетах та магазинах.
Боротися з юними порушниками закону заступник міського голови Анатолій Пархом’юк закликає всіх учасників виховного процесу: батьків, спортивні секції, міліцію та вчителів. 
«Ми бачимо сумну статистику. Навіть у злочинах тепер переважають не особистості, а групи людей. Досить бити себе в груди і перекидати вину один на одного. Лише освіта може протистояти випадкам злочинності»
Натомість, пан Пархом’юк зауважує, що не завжди громадськість йде на зустріч боротьби зі злочинністю серед малолітніх: «Часом працівники міліції не можуть увійти в клуб для здійснення перевірки. Керівники розважальних закладів не розуміють, що правоохоронці працюють, а не прийшли на танці»
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus