USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Маск через амбіції нехтує безпекою працівників: на SpaceX не реєстрували сотень виробничих травм

12 Листопада 2023 17:12
В аерокосмічній компанії американського мільярдера Ілона Маска SpaceX не реєстрували сотень виробничих травм.

Про це йдеться у розслідуванні Reuters, передає ТСН.

Внаслідок однієї із таких травм 2014 року загинув колишній морський піхотинець 38-річний Лонні Леблан. Чоловік спробував своєю вагою притиснути пінопластові деталі під час транспортування на вантажівці. Унаслідок цього він упав, ударився головою об тротуар, і помер.

Зазначається, що під час розслідування виявили щонайменше 600 таких травм. Серед них – порізи та рвані рани, переломи й ампутації кінцівок, ураження електричним струмом, поранення голови й очей.

Самі робітники розповіли, що намір Маска якнайшвидше колонізувати космос втілюється із запаморочливою швидкістю жертвами його працівників.

Видання також пише, що сам Маск виявляв безтурботність щодо правил безпеки. Наприклад, «грав» із небезпечною для життя апаратурою. Ба більше, розповідають і про випадки, коли працівникам заборонили носити захисний жовтий одяг, тому що Макс «не любить яскравих кольорів».

«У січні 2022 року внаслідок серії порушень під час випробування ракетного двигуна Raptor V2 відлетіла деталь і пробила голову працівника SpaceX Франсіско Кабади, він впав у кому. Дружина постраждалого заявила Reuters, що «компанія проігнорувала спроби сім’ї з’ясувати, чому він не був захищений», і висловила думку, що для менеджменту компанії «робітники просто одноразові», – вказано у повідомленні.

Попри ці вказані нещасні випадки, SpaceX не подавало звітів про травми на робочому місці. Водночас сама компанія не відповіла на запитання Reuters, наголосили в агентстві.

Нещодавно, американський мільярдер Ілон Маск знову відзначився скандальною заявою. Цього разу відомий винахідник порадив Президенту України Володимиру Зеленському відмовитися від контрнаступу і погодитися на мирні переговори із російським диктатором Володимиром Путіним.

Американський мільярдер Ілон Маск на тлі гучних скандалів заявив, що Сполученим Штатам треба покращувати стосунки з Росією, хай і ціною України. Попри це, Старлінки передані ним, є сьогодні дуже важливі для війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
пан Показати IP 12 Листопада 2023 19:11
нам з того шо
Клава Показати IP 13 Листопада 2023 04:11
взбалмошне створіння..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus