USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Маскування для солдатів та лікувальні чаї: у бібліотеці в Луцьку працює волонтерський центр

3 Серпня 2022 07:56
В одній з бібліотек Луцька з перших днів повномасштабної війни збираються волонтери та виготовляють продукцію на замовлення військових. До них доєднуються і читачі, які приходять у книгозбірню.

Про це Суспільному розповіла бібліотекарка Алла Фень.

Нині волонтери та працівники бібліотеки збираються двічі на тиждень. Щоразу в читальних залах працює до 20 людей.

Зараз тут готують нитки для кікімор – маскувального одягу для солдатів – та фасують трав’яний чай. Енергетичні набори збирає пані Галина. У пакунок кладе асорті з сухофруктів та горіхи.
«Яблука вже почали сушити, підносять люди свіжі, вишні в нас є теж з цього врожаю. Але ми дуже потребуємо фініки, родзинки. Горіхи привозять. Уявляєте, нам навіть везуть з Львівської області», – розповідає волонтерка.
Поряд жінки розкладають лікарські трави. Складники для чаю підказали фармацевти.
«Дуже великий набір трав: календула, меліса, звіробій, суничник, шипшина, меліса, ромашка, бузина. Сюди входять і лікувальні, і заспокійливі трави», – розповіла працівниця волонтерського центру Валентина.
Усе, що готують в бібліотеці, двічі на тиждень забирають волонтери та везуть у розташування військових частин поблизу передової лінії фронту, каже Алла Фень.
У кожну посилку обов'язково кладуть оберіг – янгола ручної роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus