USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Маски, захисні костюми та термометр: як у Луцьку відбувається ЗНО. Фоторепортаж

30 Червня 2020 13:30
Сьогодні, 30 червня, обласний центр Волині зібрав на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання випускників шкіл цього та минулих років, учнів та студентів коледжів і закладів професійної освіти з усієї області.

Учасники оцінювання демонструють знання з української мови та літератури. На цей іспит зареєструвалося найбільше осіб: 11654 з 11 700. Усе тому, що результат саме цього випробування є одним із обов’язкових при вступі за будь-якою спеціальністю.
Журналісти Інформаційного агентства Волинські Новини відвідали три пункти проведення ЗНО із 17 визначених: комунальний заклад «Луцький НВК загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №10-професійний ліцей Луцької міської ради», комунальний заклад «Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №19 Луцької міської ради Волинської області» та комунальний заклад «Луцький НВК №26 Луцької міської ради Волинської області». Картина всюди приблизно однакова.
Учасники незалежного оцінювання почали збиратися задовго до початку іспитів. Настрій в усіх піднесено-схвильований. Багато хто повторює завдання, налаштовується на іспит. Вчорашні школярі розповідають, що переляку немає: хтось вже складав математику 25 червня і має досвід, а хтось пояснює простіше: «Після 11 років навчання і карантину вже не страшно».
Двері шкіл відчиняються близько 10 ранку. Випускники формують чергу і… дістають захисні маски – на вході попереджають про їх обов’язковість та проводять температурний скринінг. До речі, в масках учасникам ЗНО доведеться бути увесь час, доки писатимуть тест. Не дуже комфортно, але усі ставляться до вимоги з розумінням.
Черга рухається швидко. І педагоги, і патрульні поліцейські відзначають, що усе відбувається у штатному режимі – без інцидентів. Невелика плутанина виникає біля дверей НВК №10 – випускник шукає 19-ту школу, яка зовсім поряд. Чергові кажуть: таке трапляється досить часто. На щастя, поки це єдина проблема.
Близько 10:45 площі перед школами майже порожні. Помітно кількох людей – поодинокі постаті та групи – батьки випускників. Кажуть, що діти відмовляли від присутності, але так самим якось спокійніше. За десять хвилин до початку ЗНО двері дільниць зачиняються. Тепер, на жаль, потрапити туди неможливо. Останні хвилини тягнуться найдовше і ось – іспит розпочинається!
Нагадуємо, що основна сесія ЗНО стартувала 25 червня й завершиться 17 липня. Дати майбутніх іспитів такі:

фізика – 2 липня;

іспанська, німецька, французька мови – 6 липня;

англійська мова – 7 липня;

історія України – 9 липня;

біологія – 13 липня;

географія – 15 липня;

хімія – 17 липня.

Фото – Олександр Дурманенко
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 30 Червня 2020 15:53
А де фото з педколеджа? Як так без реклами педколеджа?
Анонім Показати IP 30 Червня 2020 17:58
Яка користь від зно у реальному житті?
Експерт до Анонім Показати IP 5 Липня 2020 22:34
Тим, що грузчиків у нас хватає, а нормальних освітніх людей, в яких в головах знання, а не вата. Країні потрібні медики, освітні судді, інженери.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus