USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Масштабний експеримент у Британії підтвердив ефективність чотириденного робочого тижня

23 Лютого 2023 22:48
Найбільший у світі експеримент із запровадження чотириденного робочого тижня, який відбувався у Великій Британії, показав його ефективність, і більшість компаній, які брали в ньому участь, вирішили не повертатись до попереднього графіка роботи.

Як повідомляє «Європейська правда», про це йдеться в публікації Reuters.

В експерименті, що тривав із червня по грудень 2022 року, взяли участь 2900 працівників 61 компаній по всій Британії. Вони працювали в середньому 34 години протягом чотирьох днів, отримуючи при цьому ту ж зарплату.

За підсумками експерименту 56 компаній, або 92%, вирішили продовжити таку практику, причому 18– на постійній основі.

Більшість учасників експерименту зійшлися в тому, що після переходу на чотириденний робочий тиждень продуктивність працівників не змінилась, вони змогли краще поєднувати роботу й особисте життя та рідше звільнятись.

Для деяких працівників додатковий вихідний виявився важливішим за зарплату: 15% сказали, що жодна сума грошей не змусить їх повернутися до п’ятиденного тижня.

За даними британської дослідницької організації Autonomy, яка проводила експеримент разом з групою науковців та за підтримки новозеландської групи 4 Day Week Global, дослідження неповного робочого тижня в Британії є найбільшим у світі.

Попри це, минулорічне дослідження виявило, що британські роботодавці здебільшого не планують перейти на чотириденний робочий тиждень у найближчі три роки, а дві треті – не очікують подібних змін у найближчі десять років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus