USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Майбутнє Волині: найбільший волинський університет відсвяткував вісімдесятиріччя. Фоторепортаж

15 Жовтня 2020 21:28
Найбільший виш Волині Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки відзначив 80-річчя. На святкування ювілею завітали численні випускники, аби подякувати своїй Альма-матер за навчання.

Святкування ювілею відбулося 15 жовтня поблизу головного корпусу університету.

На початку дійства прозвучав гімн Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, а далі керівництво вишу, представники влади, духовенства та випускники вітали свою Альма-матер зі сцени.
Так, першим слово для привітань отримав ректор СНУ Анатолій Цьось. Він зазначив, що волинська освітня традиція сягає давніх княжих часів, і в 1940 році реалізувалася в створенні Луцького учительського інституту, який на початку 90-х років двадцятого століття виріс у потужний Волинський державний університет імені Лесі Українки. Ректор розповів про досягнення університету та зростання його позицій у різноманітних рейтингах.

«Світ змінюється, ефективність університету залежить від його відкритості, від того, наскільки він співпрацює з владою, з бізнесом як в Україні, так і за її межами. Я вам всім щиро дякую за співпрацю з університетом, за допомогу в розвитку та сподіваюся на продовження цієї співпраці. В день вісімдесятиріччя я вам щиро бажаю здоров’я реалізувати всі проєкти, а найголовніше – бажаю кожному з нас ефективно виконувати свої професійні обов’язки. Лише тоді буде сильна Волинь та сильна Україна», – сказав Анатолій Цьось.
До вітань приєднався і митрополит Луцький і Волинський Михаїл, який відзначив, що університет має майбутнє, адже він має молодь, має викладачів.

«Волинський національний університет – це майбутнє Волині, давайте його плекати та підтримувати. Многії літа університету. Дай Бог, доживши до сторіччя, славно зустріти його у тому самому складі», – побажав владика.
Також вітання університету передав народний депутат України, голова Наглядової ради СНУ імені Лесі Українки Ігор Палиця.

«Сьогодні особливий день, адже виш святкує своє 80-річчя. Як на людський вік – це солідна цифра, але заклади вищої освіти не старіють, а набувають дедалі більшого досвіду, щоб передати його новим поколінням. Це вісімдесят років освітніх традицій, наукових перемог і здобутків.

Щиро вітаю ректорат, професорсько-викладацький склад, працівників, докторантів, аспірантів і студентів університету імені Лесі Українки з ювілеєм. Зичу всім міцного здоров’я, щастя, успіхів у праці та навчанні, нових наукових відкриттів, високого та стабільного добробуту, довгих, мирних і плідних літ життя», – прозвучало зі сцени.

Нардепка Ірина Констанкевич відзначила, що її університетський стаж складає 33 роки.

«Ми констатуємо, що наш університет – потужний, має багато спеціальностей, випускає багато студентів, має велику родину науковців. Для мене університет – це інтелектуальна еліта, патріотична еліта. Я вам бажаю, щоб ви завжди пам’ятали Альма-матер, в якій ви формувалися, але головне – це той горизонт, який перед вами відкриває наш рідний університет, – приналежність до освітньої, інтелектуальної світової традиції», – побажала Ірина Констанкевич.
Відзначимо, що водночас з вітаннями найкращі викладачі та працівники університету не втомлювалися отримувати відзнаки та вітання з нагоди ювілею.
А продовжилося дійство святковим концертом майстрів мистецтв та художніх колективів СНУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тоя Показати IP 16 Жовтня 2020 02:28
Я на гору круту кремяную Буду камінь важкий підиймать І несучи вагу ту страшную, Буду пісню веселу співать.... Всім, Всім, Всім!!! Щиро зичу доброго здоровя і сповнення позитивних намірів і мрій. Нехай наша Чудова Леся веде вас всіх через життя сповнене успіхами....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus