USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Майже половина волинських чиновників підпорядковані лише столиці, – губернатор

29 Травня 2009 09:29
На Волині з-поміж усіх чиновників діяльність понад 42% державних службовців контролюється безпосередньо зі столиці. Про це 29 травня повідомляють «Волинські Новини».
 
Як ідеться у статті губернатора Миколи Романюка в блозі на "ВН", тенденції останнього десятиліття розбудови української держави свідчать про невпинну надмірну централізацію владних повноважень та фінансів. Для прикладу, з 1999 до 2009 року кількість осіб, які працюють в органах державної виконавчої влади та місцевого самоврядування Волині, збільшилася у півтора рази – з 5,785 тисячі до 8,918 тисячі чоловік.
 
«Цей ріст не змогли припинити ні масштабні скорочення, здійснені адміністрацією Леоніда Кучми, ні  науково-технічний прогрес з його інформаційними технологіями у вигляді факсів, електронної пошти, новітньої системи діловодства», – пише глава ОДА.
 
Він додає: «Проте якщо чисельність посадовців облдержадміністрації з її підрозділами виросла за 10 років на 60 чоловік, а структури усіх 16 райдержадміністрацій посилились на 250 службовців, кількісний ріст працівників територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів державної влади на Волині просто вражає - з 2067 чоловік у 1999 році до 3777 чоловік у 2009 році (ріст 183%)».
 
Як наслідок, частка кадрового забезпечення облдержадміністрації скоротилась до 5,8%, а разом із райдержадміністраціями (18,8%) кадровий ресурс місцевої державної виконавчої влади у нашій області становить лише 24,6% проти 42,4% державних службовців, діяльність яких контролюється безпосередньо зі столиці, – підсумував губернатор.
 
Але якщо збільшення штатної чисельності ОДА та РДА, так само як структур місцевого самоврядування було пов’язано з виконанням принципово нових функцій (служба у справах неповнолітніх, центр соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, відділи комп’ютерного забезпечення тощо), то збільшення складу територіальних органів центральної виконавчої влади на місцях пов’язане з розширенням контролюючих структур, які реально не приймають рішення, але здатні звести нанівець усі добрі починання та задуми місцевої влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus