USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Саакашвілі пустять в Україну тільки з візою, - ГПУ

11 Серпня 2017 09:12
Позбавлений українського громадянства екс-президент Грузії, колишній глава Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі зможе потрапити на територію України тільки в тому випадку, якщо оформить візу.

Про це написав заступник генерального прокурора України Євгеній Єнін у Фейсбук.

За його словами, такі правила застосовуються до Саакашвілі за те, що він зараз є особою без громадянства. Інша ситуація буде, якщо з'ясується, що він має громадянство іншої країни.

«Пропуск Саакашвілі (зараз особи без громадянства, якщо підтвердиться інформація про наявність в нього паспортів третіх країн) в Україну можливий тільки після оформлення візи. Будь-які перформанси в оточенні активістів або нелегальний перетин кордону дають стовідсоткові правові підстави для притягнення його до адмінвідповідальності, а особи, що сприяють такому незаконному перетинанню кордону - до кримінальної відповідальності (і не кажіть потім, що не попереджали», - написав Єнін.

Також він зазначив, що ненадання права на в'їзд Саакашвілі до України з метою особистої присутності під час судового засідання «не може розглядатися як підстава для оскарження права на справедливий суд, оскільки право на в'їзд до іноземної держави не є правом гарантованим Конвенцією і позивач може захищати свої інтереси через захисника».

Сам Саакашвілі тим часом з'явився в Угорщині (він повідомив про це в Facebook), раніше був у Польщі і Литві.

Раніше повідомлялось, що партія «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі готується зустріти на українському кордоні свого позбавленого українського громадянства лідера і забезпечити йому в'їзд до України.

Як відомо, екс-президент Грузії Саакашвілі отримав українське громадянство згідно з указом президента наприкінці травня 2015 року. Він очолював Одеську обласну державну адміністрацію з 30 травня 2015 року по 9 листопада 2016 року, після чого оголосив про відставку. 26 липня Президент Петро Порошенко припинив йому українське громадянство. За даними Адміністрації президента, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство.

Саакашвілі назвав указ Порошенка незаконним, метою якого є усунення його з української політичної арени. До слова, більшість респондентів в опитуванні, проведеному Інформаційним агентством Волинські Новини, вважають, що позбавлення Саакашвілі громадянства Порошенко усуває ймовірного конкурента.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
АНАТОЛЬ_ Показати IP 11 Серпня 2017 09:21
Я в шоці! Раніше нам казали шо Сакашвілі дуже хороший, а зараз тіж самі кажуть шо він вже поганий бо з Порошенком побив горшики. Де та правда?
Я Показати IP 11 Серпня 2017 09:32
Нинішній президент хоче закінчити як його попередник. Бо як і попередник застосовує ті ж самі методи: гоніння неугодних, вибіркове правосуддя, адмін ресурс і т.д.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus