USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Меморіальний» прецедент національного значення на Волині не вдався?

21 Липня 2009 13:26
Ратнівська райрада просила Волиньраду прийняти у обласну комунальну власність Кортеліський історико-меморіальний комплекс «Жертвам фашизму». В ОДА ж цей крок назвали прецедентом. Шляхи вирішення проблеми намагалися знайти під час засідання постійної комісії Волиньради з питань духовності, культури, релігій, засобів масової інформації, зв\'язків з громадськими організаціями і політичними партіями, - інформує  репортер «Волинських Новин».
 
Як виявилося, меморіальний комплекс «Жертвам фашизму» у Кортелісах на початку року рішенням Ратнівської райради прийняли у комунальну власність і зняли з балансу відповідної сільради. Цей об\'єкт є пам\'яткою історії національного значення. Як розповів заступник начальника управління культури і туризму Волинської ОДА Валерій Дмитрук, такі дії мотивувалися, тим, що Кортеліська сільрада не мала змоги утримувати комплекс і він потребує ремонту. За словами посадовця, спеціалісти Міністерства культури і туризму проінформували, що подібна ситуація - прецедент.
 
Заступник голови профільної комісії Микола Пасаман зазначив: оскільки Кортеліський комплекс має національне значення, то слід звернутися до Кабінету Міністрів України за допомогою у здійсненні ремонтних робіт. Проте Валерій Дмитрук запевнив, що для цього потрібна проектна документація, яка зараз відсутня. За інформацією, якою володіє посадовець, меморіальний комплекс потребує не капітального, а поточного ремонту.
 
Тому депутатська комісія не дала рекомендації щодо прийняття пам\'ятки з районної у обласну комунальну власність, як це просили ратнівські депутати. Натомість було рекомендовано управлінню культури і туризму ОДА та Ратнівській РДА вивчити ситуацію і скласти кошторис необхідних ремонтних робіт.
 
Довідково:
 
Село Кортеліси Ратнівського району під час Другої світової війни було знищене німецькими поліцейськими силами за сприяння його жителів радянським партизанам. При цьому за різними даними загинуло від 1600 до 2875 мешканців села.
 
Меморіальний комплекс «Жертвам фашизму» був споруджений у 1980 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ЛУЧАНИН Показати IP 21 Липня 2009 14:06
ОБЬЯВИТЕ СБОР ДЕНЕГ НА РЕМОНТ И СОДЕРЖАНИЕ КОРТЕЛИССКОГО МЕМОРИАЛЬНОГО КОМПЛЕКСА, " НИКТО НЕ ЗАБЫТ И НИ ЧТО НЕ ЗАБЫТО"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus