USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Романюку пояснили, як перетворити Луцьк на «центр притягання»

18 Серпня 2014 11:37
Розвивати сучасну архітектуру порадив своєму луцькому колезі Андрій Садовий.

Зустріч мера Львова Андрія Садового із Луцьким міським головою Миколою Романюком відбулася 18 серпня.

Зі слів Львівського міського голови, у місті потрібно будувати сучасні архітектурні споруди. Так, Львів має сучасний аеропорт, стадіон, надсучасні корпуси Католицького університету. Він наголосив на тому, що варто запрошувати винятково західних архітекторів. Наприклад, будівлі Католицького університету проектувала група американців та німців.

«Якщо взяти хорошого архітектора, німецького чи американського, і побудувати щось сучасне, це було б новим центром притягання в місті. Є щось старе, але не завжди достатньо коштів, щоб його довести до пуття і є радянське, а сучасне дасть новий вигляд місту», - зазначив Андрій Садовий.

Микола Романюк розповів йому про проект сучасного студентського містечка на 8 гектарах землі на території колишньої військової частини. Проект розробляли українські проектанти при Міністерстві оборони.



Андрій Садовий порадив обов’язково приїхати у Львів для того, щоб перейняти досвід Українського католицького університету. Він, мовляв, цінний тим, що команда, яка працювала над проектом – архітектори високого рівня. Їхні ідеї мали велике обговорення серед найвідоміших людей світу, яких спеціально запрошували у Львів.

У підсумку, побудували дуже функціональну будівлю, яка виглядає перфектно. Він зауважив, що потрібно ставити архітекторам завдання, щоб колись на будівлі стояла табличка «пам’ятка архітектури XXI століття». Корпуси університету, з його слів, будували за приватні кошти, які залучав університет (цей навчальний заклад не має державної підтримки).

На думку міського голови Львова, в Україні зараз немає фахівців, які були б спроможні спроектувати сучасні будівлі. Стадіон у Львові проектував один із найвідоміших австрійських архітекторів Альберт Вімер, і зараз спортивна споруда є найкращим в Україні стадіоном економ-класу.

Андрій Садовий переконував Миколу Романюка, що залучення закордонних архітекторів у підсумку зможе перетворити Луцьк на центр притягання.



«Спочатку ми вибудовуємо середовище, а потім це середовище формує нас. Чому Львів подобається? Тому що це архітектура, в яку були інвестовані мільярди, шалені гроші, працювали найкращі архітектори світу. Це дуже впливає на людей, це змінює людей. Треба будувати сучасне, над яким потрібно дуже довго думати. Краще витратити рік на думання, долучити тих, хто профінансує роботу архітекторів. Архітектурна думка – найважливіше», - наголосив Андрій Садовий.

Він зауважив, що робота західних архітекторів коштуватиме дешевше, ніж робота з вітчизняними. Українські архітектори, мовляв, нехай краще навчаються поряд із західними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Петро Показати IP 18 Серпня 2014 11:44
Покажіть Садовому Ангар під назвою Портсіті, чорте шо , що роблять з Променем, і він зрозуміє, що у нас процює вже команда суперархітекторів із Мухосранська
Андрей Воронов до Петро Показати IP 18 Серпня 2014 11:52
Ну ПортСити еще куда не шло, а на проект Проминя действительно смотреть без слез нельзя
Всезнайко Показати IP 18 Серпня 2014 11:44
А не пішов би ти...
От так Показати IP 18 Серпня 2014 11:53
Садовий - то людина з великої букви! А то чудо-юдо тільки собі і синкам кишені вміє набивати! І зовсім справа не в архітекторах. Треба просто не красти в лучан...
босяк до От так Показати IP 19 Серпня 2014 05:35
так романюк і будує-от наприклад буратіно -сарай з цегли -модерн по романюковскі
Отакіпироги Показати IP 18 Серпня 2014 11:53
Є в нас нормальні фахівці. Хай не триндить.
надія Показати IP 18 Серпня 2014 11:54
Романюку треба бути "попроще" - зняти той костюм (нагадує СРСР), вдягнути вишиту сорочку, трішки про - європейським бути.
Штефан, Луцьк Показати IP 18 Серпня 2014 11:58
Луцьку потрібен НЕ мільйонер, НЕ комсомолець, Не злодій і НЕ брехун.
Анонім до Штефан, Луцьк Показати IP 18 Серпня 2014 12:05
Це хто? Запропонуйте такого ...
Луцький до Анонім Показати IP 18 Серпня 2014 12:19
хахахаха згідний!!!!! В нас взагалі в списках кандидатур, є такі?)))))
Штефану Показати IP 18 Серпня 2014 12:10
А Садовий - не мільйонер? Про що ви кажете? Звичайно Луцьк не можна рівняти зі Львовом. Тож Садовий може повчати Луцького голову: "як жити". А у нашому Луцьку теж дуже гарно, справжнє західне містечко...
Анонім до Штефану Показати IP 18 Серпня 2014 12:16
Вам аби ОБГАДИТИ. Голосуйте за дядька "голого і босого". Ще би всі мери такі були, як Садовий.
Корінний лучанин Показати IP 18 Серпня 2014 12:16
ООООООООООО! Слова істини Садового! Сучасність і ще раз сучасність, а не старі чиновники з комуністичним минулим. Біда в тому, що вони не те, що не навчились а не хочуть вчитись заспокоюючи себе тезою "я знаю як краще бо я вже 35 років на державній роботі". І не треба дивуватись Романюк ніколи не був проукраїнським мером, а обирала його а ліміта яка понаїхала в Луцьк
Луцьк Показати IP 18 Серпня 2014 12:23
Те , що Львів старовинне місто не заслуга садового, а те що воно грязне і в смітті це його заслуга. Аеропорт, Львів арена, це гроші всієї України і українців , а не Львова і не треба нам лапшити. Садовий- вовк в овечій шкірі .
Анонім до Луцьк Показати IP 18 Серпня 2014 12:31
Те, що місто "брудне" це заслуга народу, який там гадить, а не Садового. І для Львова він багато чого зробив і продовжує робити, а не запихає гроші по кишеням, як деякі роблять. Такого діяча б до нас в місто, то було б воно не гірше Львова.
111 Показати IP 18 Серпня 2014 12:29
Продажні волиняки. Коли ви полюбите себе і волинян? Скільки можна сра. и в своє гніздо? Поляки називали нас бидлом до 1939 року. Що змінилося ?
поляки після 1939 до 111 Показати IP 18 Серпня 2014 14:22
Нічого. Тільки замість Лєніна поклоняються Буратіні))))))))))))))))
777 Показати IP 18 Серпня 2014 12:32
Львівці нас обзивають так саме і ще гірше
Петро Показати IP 18 Серпня 2014 12:45
Андрюха!Де ти був три роки тому?Може чудо-"Буратіно" з "карабасом барабасом" вжеб у Львові збудував та зрозумів, що у Луцьку до хрущовки та польского банку 30-років 20-го століття у нас такій модерн ліплять, що американці у прольоті, це ім треба повчитись.Там потужний центр притяжіння гламурних телепнів та любителів пива,я вже мовчу про геніальне вирішення транспортного питання та винесення тротуару майже на дорогу. а нафіга нам люмпени що пішки ходять, у нас стратегія заселити місто алкашами та гламурними телепнями
папа Карло Показати IP 18 Серпня 2014 12:48
Треба символом Луцьку зробити Буратіну. Це значно посилить туристичну та інвестиційну привабливість Луцька. Закордонні консультанти по інвестиціях - кіт Базіліо та лисиця Еліс навчать лучан, що гроші найкрайще вкладати в Поле Чудес на березі славної річки Сапалаївки))) А туристи зі всього світу, дізнавшись про фетишизацію Буратіни в Луцьку розпочнуть справжнє паломництво. Прийдеться новий аеропорт будувати та каналізацію на труби більшого діаметру переробляти. Круто!!!
Ярослав. Показати IP 18 Серпня 2014 12:51
Мені цікаво, якою дорогою пан Садовий добирався до Луцька???. Адже в нас між Луцьком і ЛЬвовом лише напрямок.
Роман. Показати IP 18 Серпня 2014 14:39
В нашому місті є архітектурні майстерні, які можуть і знають як робити сучасні речі, аналізують і вивчають закордонні методи проектування...просто влада побудована так, що такі спроби зарубуються через особисту вигоду для чиновників і казнокрадів
890 Показати IP 18 Серпня 2014 16:18
Луцк банкрот вопрос о присоединении после Админ реформы Коле лямы привезла.
Лариса Показати IP 21 Серпня 2014 09:31
Мене завжди дивували проекти "сучасних" будівель Луцька, спаплюжені прибудовами архітектурні цінності... Потрібно перейняти досвід цивілізованих країн і міст для того, щоб смаки кожного провладного і платоспроможного жителя міста не деформували загальноприйняті уявлення про прекрасне, цінне і корисне. Нашим архітекторам треба вчитися. Усіх їх відправити "на Захід" дорого, дешевше - привезти сюди відомих архітекторів! А ще : прискіпливо контролювати потік грошей...До сих пір згадую фонтан з кольоровою музикою, підземний перехід - у 90-х ми на них здавали гроші...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus